O treime dintre clienti intra in supermarket de dragul cumparaturilor

Miercuri, 20 August 2008, ora 10:22
1471 citiri
O treime dintre clienti intra in supermarket de dragul cumparaturilor

Un client din cinci pleaca din supermarket fara sa cumpere produsele pentru care a venit, potrivit unui studiu privind obiceiurile cumparatorilor, realizat de agentia de activare de brand OgilvyAction, parte a grupului global de comunicare WPP.

In acelasi timp, 10% dintre cumparatori se renunta la brandurile pentru care au venit chiar in fata raftului, este o alta concluzie desprinsa in urma cercetarilor efectuate.

Peste o treime dintre cumparatori nu stiu ce produse vor sa cumpere cand intra in supermarket, iar 72,4% dintre cumparatori iau una din patru decizii de achizitie in magazin.

"Este din ce in ce mai clar, si pe piata romaneasca, faptul ca abordarea cumparatorului la raft nu poate fi lasata in nici un caz la voia intamplarii. Odata inceput procesul de selectie, brandurile se bat la raft, se bat pe cele trei secunde in care isi pot impune necesitatea, se bat pe vizibilitate, claritatea informatiei, relevanta mesajului in contextul dat.

Aici este momentul adevarului, cele cateva secunde in care cumparatorul pune produsul selectat in cos sau il alege pe cel de langa el", spune Gabriela Nanu, account supervisor Saatchi&Saatchi X, citat de Business Stadard.

Concluziile studiului vin sa confirme mai vechile afirmatii ale managerilor din domeniu care sustin ca "70% dintre cumparatori iau un sfert din deciziile de achizitie in magazin".

"Actiunile de promovare la punctul de vanzare incurajeaza consumatorii sa incerce un anumit brand, chiar daca, initial, se gandeau sa cumpere un altul, impulsionand in mod evident vanzarile producatorilor care investesc si in actiuni de field marketing", explica acesta Adrian Paculea, field Marketing director Mercury360, mai scrie publicatia economica.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#supermarket, #cumparaturi, #comportamnet, #decizii, #studiu , #RCA