Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Polite de asigurare pentru autoturisme se vor scumpi cu 20 la suta

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 09:30
1452 citiri
Polite de asigurare pentru autoturisme se vor scumpi cu 20 la suta
Foto: Arhiva

Autoturismul este necesar, insa tinde sa devina un lux pentru romani, in conditiile in care in 2010 politele de asigurare vor fi mai scumpe cu 20%, iar carburantii se vor scumpi si ei cu 20 de bani.

Din acest motiv toti mai multi oameni renunta la masini, fiind dispusi sa renunte si o mie de euro la pret pentru a o vinde, dupa cum spune Dinu Nicolescu, reprezentantul Autovit, informeaza Gardianul.

"Oferta de masini de pe piata a crescut in ultimele luni cu 10-15%, in timp ce numarul de tranzactii incheiate s-a redus din lipsa de lichiditati", spune Dinu Nicolescu.

Incepand cu 1 ianuarie 2010, este asteptata o alta majorare cu circa 20-25 de bani/litru, ca urmare a majorarii accizelor, potrivit unor surse din piata.

De asemenea, politele de asigurare se vor scumpi.

"Masinile sunt europene, preturile la reparatii, la fel, iar companiile din asigurari vor incerca sa alinieze cat mai curand preturile RCA la cele de pe piata comunitara. Cele mai apropiate costuri spre care se indreapta si tara noastra sunt cele din Ungaria, situate cu 25-35% mai sus. Nivelul politelor RCA in Austria sau Italia sunt cu peste 50% mai mari", a declarat Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#polita asigurare scumpa, #carburanti scumpi 2010, #intretinere masina 2010 , #RCA