Ziare.com

Polite RCA mai ieftine pentru tineri: Ce patesc asiguratorii care fac abuzuri

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 15:30

   

Polite RCA mai ieftine pentru tineri: Ce patesc asiguratorii care fac abuzuri
Autoritatea de Supraveghere Financiara va efectua, dupa modificarea normei RCA, controale la asiguratori pentru a verifica modul de calcul al tarifelor la politele pentru tineri si va aplica sanctiuni daca va identifica abuzuri din partea acestora, a declarat vicepresedintele ASF Mircea Ursache.

"ASF nu a gresit cand a adoptat vechea norma RCA. Prin obligativitatea ca pretul politelor RCA sa acopere toate obligatiile ce decurg din incheierea contractului, iar eventualele pierderi nu vor fi acoperite din alte forme de asigurare, s-a generat o presiune pe pret, care a crescut.

Tinerii, sufocati de RCA - cat platim pe asigurari in functie de varsta sau oras

Pe de alta parte, sesizarile privind pretul tarifelor RCA pe segmentul tinerilor erau atat de mari incat am fost nevoiti sa acceptam modificarea normei RCA, pe o perioada de timp in opinia mea", a afirmat Ursache.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Autoritatea de Supraveghere Financoara (ASF) a anuntat, la 15 ianuarie, ca a eliminat din legislatie obligatia asiguratorilor de a stabili tarife de prima pentru politele RCA, astfel incat sa acopere toate angajamentele ce decurg din incheierea contractelor, decizie care ar putea avea ca efect reducerea pretului asigurarii.

ASF a luat o decizie legata de RCA: Este o prima masura destinata normalizarii situatiei

"Trebuie sa controlam si sa vedem cum se calculeaza de catre asiguratori tariful RCA in cazul tinerilor, pentru a vedea daca nu au loc abuzuri. Vom aplica sanctiuni daca in urma controalelor vom identifica abuzuri", a mai spus Ursache.

Conform angajamentelor asumate fata de Parlament, ASF va prezenta pana la sfarsitul lunii februarie a acestui an concluziile analizei pe care o efectueaza pe segmentul politelor RCA, precum si solutiile pe care le considera adecvate, se mai spune in comunicat.

Ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, a solicitat conducerii ASF sa reanalizeze si sa regandeasca sistemul de asigurari RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru ca majoritatea acestora nu-si permit sa plateasca tarife de peste 2.000 lei.

La randul sau, premierul Victor Ponta a afirmat ca preturile actuale la sistemul de asigurari RCA sunt excesive pentru puterea financiara de care dispun tinerii, iar o masina nu ar trebui sa fie considerata un lux pe care doar unii sa si-l permita, precizand ca sprijina cererea ministrului Valcov de reanalizare a sistemului.

Ponta: Preturile RCA pentru tineri sunt excesive. O masina nu trebuie sa fie considerata un lux

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

e doar un proiect in dezbatere

Da, cica ar fi abrogat 2 articole din norma RCA, am citit si eu pe blogul romasig.ro dupa ce mi-am reinnoit polita pe inca 6 luni, m-a costat 500 lei, probabil am avut noroc. E in dezbatere proiectul cu controlul inopinat la asiguratori. Pana acum au fost anchetati de DNA angajati de la asf si mari asiguratori, acum brusc se pun pe controale. Si vor sa ii credem?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor