Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Posesorii masinilor vechi, nevoiti sa faca un nou test la RAR

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 15:27
2595 citiri
Posesorii masinilor vechi, nevoiti sa faca un nou test la RAR

Pe posesorii de autovehicule ii paste un nou test la Registrul Auto Roman, prilej de nervi si stat la cozi interminabile, dar nu numai.

De data aceasta este vorba de un test anual privind poluarea si va trebui facut de toti cei care detin masini mai vechi de sapte ani.

Deocamdata introducerea acestui nou test este doar o propunere pe care RAR a facut-o Agentiei Nationale pentru Mediu, primariei Capitalei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului si Ministerului Economiei si Finantelor.

Mai precis, RAR cere introducerea unui test anual suplimentar de verificare a nivelului emisiilor poluante pentru autoturismele si autovehiculele comerciale usoare a caror vechime este mai mare de sapte ani.

"Acest test urmeaza a fi implementat prin modificarea corespunzatoare a reglemetarilor privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere in normele tehnice pentru siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica si va fi efectuat in intervalul dintre doua inspectii tehnice periodice legale care contin la randul lor o inspectie de poluare", se arata intr-un comunicat al RAR.

Acest test se va putea face in toate statiile ITP autorizate RAR. Solicitarea acestui nou test de poluare este sustinuta de analizele statisticilor realizate asupra parcului national, de tendintele remarcate in ultima perioada de timp, in sensul reducerii nivelului de poluare generat de traficul rutier.

Vlad Voiculescu

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#poluare, #masini, #rar, #reglementari noi, #masini vechi , #RCA