Pretul gazelor se va majora din nou

Luni, 01 Februarie 2010, ora 19:56
2032 citiri
Pretul gazelor se va majora din nou

Compania GDF SUEZ Energy Romania va majora pretul gazelor, dupa ce a fost nevoita sa importe o cantitate de patru ori mai mare de hidrocarburi pe fondul valului de frig din ultima perioada.

"Pentru a garanta siguranta alimentarii, GDF SUEZ Energy Romania a decis cresterea cantitatii preluate direct din import la o valoare de peste patru ori mai mare decat cantitatea preluata inaintea aparitiei valului de frig, si care reprezinta in acest moment 35% din totalul importului curent al Romaniei.

Toate aceste actiuni de siguranta a livrarilor, traduse prin cresterea cantitatilor din import, al caror pret este de doua ori mai mare decat cel al gazelor din productia interna, vor induce desigur costuri suplimentare, conducand la o crestere a pretului la consumatori in perioada imediat urmatoare", au anuntat oficialii companiei, citati de Mediafax.

Filiala a grupului GDF SUEZ, compania este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania, avand peste 1,2 milioane de clienti. GDF SUEZ Energy Romania este fostul Distrigaz Sud, preluat in 2005 de grupul francez GDF, care ulterior a fuzionat cu SUEZ, din Belgia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#scumpire gaze, #cretsre pret gaze, #GDF SUEZ Energy Romania , #RCA
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
ne debransam si trecem pe energie electrica. Astfel nu mai poti fi furat prin lipsa de presiune, contoare defecte, si nici nu mai ai de suportat aceleasi riscuri de explozie.
Poza Radar
Radar
rank 5
Cea mai scumpa sursa, in viitorul nu prea indepartat, va fi... APA nepoluata !!!