Pretul RCA ingheata pentru sase luni - Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 17:59
5162 citiri
Pretul RCA ingheata pentru sase luni - Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta privind tarifele RCA, motivul de nemultumire al transportatorilor din ultimele saptamani. Astfel, pretul asigurarii va fi inghetat pentru sase luni si va exista un tarif de referinta.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, in cadrul unei declaratii de presa.

Pretul de referinta va fi calculat insa de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care are la dispozitie 30 de zile pentru a stabili nivelul acestui prag maxim.

Iolu a precizat ca ordonanta cuprinde solicitarile transportatorilor din ultimele zile si a fost aprobata in forma anuntata tot miercuri de prim-ministrul Dacian Ciolos.

Acesta a facut anuntul privind inghetarea tarifelor RCA chiar la inceputul sedintei de Guvern. El a tinut sa precizeze ca nu e vina Guvernului ca s-a ajuns aici si a mentionat ca ASF este institutia care trebuia sa ia masuri astfel incat sa rezolve problemele semnalate de transportatori.

"Dupa cum stiti, sunt discutii pe acest subiect care treneaza de la inceputul anului. E o situatie care nu a fost creata de Guvern si nu depinde de Guvern. Avem in Romania ASF-ul, (...) acolo ar fi trebuit luate masuri dupa discutii cu transportatorii si asiguratorii, pentru a se evita sa ajungem in situatia actuala de conflict", a precizat premierul.

Ciolos a mentionat ca e responsabilitatea Guvernului sa adopte proiectul de OUG pentru a evita blocarea drumurilor in Romania.

Reamintim ca transportatorii au amenintat cu un protest amplu, organizat joi, daca nu vor fi multumiti de masurile luate de autoritati pentru rezolvarea problemelor legate de pretul RCA.

Chiar si dupa anuntul lui Ciolos din sedinta de Guvern, acestia au continuat sa ameninte cu proteste, precizand ca nu vor sa renunte la actiunea de joi.

Dupa negocierile de mai multe ore cu guvernantii, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), anunta ca joi, intre orele 9 si 15 va aduce in Capitala circa 5.000 de vehicule.

Augustin Hagiu, presedintele de onoare al FORT, a declarat la postul Digi24 ca decizia de a nu renunta la protest a venit ca urmare a faptului ca reprezentantii Guvernului nu au mai iesit la declaratii la orele 15:30, asa cum era anuntat, iar forma finala a ordonantei de guvern nu este cunoscuta, astfel ca nu se cunostea la ce nivel vor fi inghetate tarifele RCA.

"Nu avem nicio certitudine ca tarifele vor fi inghetate (...) Nu avem incredere", a declarat Hagiu.

Acesta a precizat ca de la ora 5 va incepe intrarea in Bucuresti, iar la ora 9 vehiculele vor fi in fata Guvernului, in Piata Victoria.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii, a anunțat șeful executivului, Florin Cîțu, în urma...
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Sursa: NEWS.RO