Produsele de lux se vand ca painea calda

Vineri, 08 August 2008, ora 10:55
1879 citiri
Produsele de lux se vand ca painea calda

Romanii sunt printre primii, in sud-estul Europei, intr-un top al sumelor cheltuite pe produse de lux. Vanzarile de imbracaminte si accesorii de lux s-au dublat in 2008 fata de 2007, iar marcile se inghesuie sa-si anunte intrarea in Romania.

Explicatia pentru acest fenomen este simpla. Romanii pun pret pe eticheta.

"Pentru romani, conteaza mai mult un produs branduit decat utilitatea sau calitatea acestuia", sustin specialistii, relateaza Evenimentul Zilei. Luxul nu se mai traduce numai prin haine si masini. Accesoriile au devenit ultima moda printre bogati.

Vanzarile de imbracaminte si accesorii de lux s-au dublat in 2008 fata de 2007, potrivit analistilor din piata. Daca pana anii trecuti hainele de fite faceau diferenta intre bogatii Romaniei, mai nou, firmele care aduc bijuterii, ceasuri si accesorii de lux au inceput sa vanda din ce in ce mai bine.

"Ponderea vanzarilor pe segmente este aproximativ 55% accesorii, 45% moda", sustine Oliver Petcu, managing partner al CPP Management Consultants. Chiar daca pe piata din Romania nu au ajuns inca marci importante din industrie, iar vedetele se lauda ca-si fac cumparaturile la Milano sau Paris, magazine care in alte tari aproape ca se pregatesc sa se retraga merg foarte bine in Capitala.

"Surprinzator este insa succesul unor marci de lux aflate de ani buni in dificultati financiare si restructurari ale retelelor de distributie. Ne referim la Guy Laroche (aflat in zona Magheru) sau Cacharel (Baneasa Shopping City)", au mai spus reprezentantii CPP Management Consultants.

Ultima moda in Romania sunt accesoriile din piele.

In acest an, pe piata autohtona au intrat marci de accesorii din piele precum Bally si Salvatore Ferragamo, designerul de pantofi preferat al Gretei Garbo.

In plus, dupa doua luni de cand a intrat pe piata, pragul Louis Vuitton a fost trecut deja de foarte multi dintre romanii instariti care frecventeaza galeria comerciala din Hotelul Marriott. Pentru o geanta Louis Vuitton, romancele pot scoate din buzunar 2.000 de euro.

Venirea unor marci ca Ferrari sau Louis Vuitton pe piata autohtona este doar inceputul asediului pe care marcile de lux vor sa-l instituie in Bucuresti.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#romani, #lux, #produse, #vanzari, #marci , #RCA