Programul Rabla, un mare esec in 2009

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 16:04
1630 citiri
Programul Rabla, un mare esec in 2009
Foto:Arhiva

Producatorii si importatorii au vandut numai 2.882 de masini in septembrie, in prima sesiune din etapa a treia a programului Rabla, din cele 28.529 de vehicule disponibile.

"Dupa desfasurarea primei sesiuni de depunere a cererilor de tragere pentru producatorii si importatorii de autoturisme din etapa a III-a a Programului Rabla s-au vandut 2.882 autoturisme", potrivit datelor transmise, luni, de Administratia Fondului de Mediu (AFM), la solicitarea NewsIn.

Numarul masinilor cumparate este destul de redus, desi Ministerul Mediului a largit plaja beneficiarilor, aproband un act normativ prin care un proprietar poate beneficia de pana la trei prime de casare.

De asemenea, autoturismele si autoutilitarele de pana la 3,5 tone pot fi cumparate inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.

De altfel, vineri, la predarea mandatului, fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, i-a recomandat ministrului interimar al Mediului, Elena Udrea, sa continue programele aflate in derulare, inclusiv cel privind "Rabla 3 in 1".

Potrivit datelor transmise de AFM, etapa a doua a programului Rabla a avut mai putin succes decat prima etapa, in conditiile in care au fost scoase din circulatie numai 9.649 de autoturisme, adica mai putin de jumatate din numarul alocat. In prima etapa a programului, desfasurata intre 20 martie si 29 mai, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme, din cele 20.000 disponibile pentru acea faza, potrivit datelor revizuite ale AFM.

Pentru a treia etapa a programului, ce se va derula intre 1 septembrie si 11 decembrie, AFM a anuntat ca sunt disponibile 28.529 de vehicule, iar suma totala alocata de Fondul pentru Mediu depaseste 108,4 milioane lei.

Dacia are alocate cele mai multe masini si in aceasta etapa, respectiv 3.350, in timp ce Renault-Nissan are o cota identica, din care 3.338 pentru Renault, iar restul pentru Nissan.

In 2009, in vederea implementarii acestui program au fost alocate 190 milioane lei pentru scoaterea din uz a 50.000 de autoturisme de la populatie, precum si 38 milioane lei pentru innoirea flotelor auto ale firmelor.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#program rabla, #masini cumparate Rabla 2009 , #RCA
Comentarii
Poza Margelatu
Margelatu
rank 1
Politica porceasca a bancilor si societatilor de leasing fac inaccesibil acest program !