Razboiul Coca-Cola vs Pepsi continua

Luni, 02 Martie 2009, ora 15:41
3846 citiri
Razboiul Coca-Cola vs Pepsi continua
Foto: Wordpress

Pepsi pierde teren in fata rivalului sau Coca-Cola, cel putin din punct de vedere al notorietatii.

Desi in ultimele zile au aparut reclame ale Pepsi ce includeau sloganul care l-a ajutat pe Barack Obama sa castige alegerile, "Yes You Can" ("O" fiind inlocuit cu logo-ul Pepsi), echipa presedintelui american este fan Coca-Cola, scrie Time.

La Casa Alba bautura cea mai indragita pare sa fie Diet Coke, potrivit reporterului revistei americane. Aceasta a intrebat un oficial daca Administratia Obama are are o preferinta clara pentru produsele Coca-Cola, in detrimentul Pepsi. "Cred ca este adevarat", a raspuns acesta. "Nu o prefera toti americanii?" a adaugat acesta.

Exemplele nu se opresc aici. Angajatii dintr-o cladire apartiand guvernului, in care existau doar automate de la Pepsi, s-au razvratit umplandu-le cu Coca-Cola, pentru a-si face clar cunoscute preferintele. Modelul a fost copiat si la Casa Alba, unde mai multe automate si frigidere au fost umplute cu bauturi non-Pepsi.

Presedintele a fost vazut band si bauturi produse de PepsiCo, si anume apa minerala Aquafina, dar este cunoscut drept un mare fan al Honest Tea, o bautura produsa de o companie cotrolota de Coca-Cola.

De asemenea, cel mai mare lant de restaurante fast-food, McDonald's, a anuntat ca renunta in totalitate la bauturile PepsiCo, in favoarea celor de la Coca-Cola.

Timp de doi ani, McDonald's a testat vanzarea sticlelor de bauturi gen Mountain Dew, Gatorade si Lipton. "Vom continua sa lucram cu producatori de bauturi, inclusiv Coca-Cola, pentru a identifica furnizori de bauturi imbuteliate si la draft care vor fi apreciate de clientii nostri," a declarat Danya Proud, purtatorul de cuvant al McDonald's.

Potrivit purtatorului de cuvant Coca-Cola, Ray Crockett, McDonald's este cel mai mare client al companiei.

In Statele Unite, bauturile Coca-Cola si Diet Coke detin o cota de piata de 27,2 procente, in timp ce Pepsi Si Diet Pepsi controleaza 16,7 procente, potrivit Time.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#coca cola, #PepsiCo, #administratie Obama , #RCA