Rechizitele "de firma" cresc vanzarile de sase ori

Duminica, 24 August 2008, ora 16:36
1411 citiri
Rechizitele "de firma" cresc vanzarile de sase ori

Vanzarile de rechizite pot creste de aproape sase ori in luna septembrie, inaintea inceperii anului scolar, cumparatorii orientandu-se in primul rand spre brandurile cunoscute, desi acestea au preturile mult mai ridicate, au declarat pentru NewsIn, retaileri de pe piata romaneasca.

"Inceputul anului scolar determina vanzari de aproape sase ori mai mari pentru raioanele specifice. La nivel de cifra de afaceri in ansamblu, vanzarile din luna premergatoare inceputului de an scolar sunt mai mari cu 5-11% fata de vanzarile din perioada anterioara.

In ultimii ani s-a remarcat interesul din ce in ce mai mare pentru branduri. Clientii cauta produsele de calitate in defavoarea celor cu preturi foarte mici", a declarat directorul de marketing Carrefour Romania, Andreea Mihai, citat de NewsIn.

Aceasta considera ca fata de anul trecut nu exista noutati esentiale in materie de rechizite scolare, dar se observa cresterea ponderii licentelor gen Barbie, Power Rangers, Totally Spies, Scooby Doo si altele, in cadrul produselor pentru scolari. In plus, exista colectii de pixuri, caiete, ghiozdane cu o tematica foarte cunoscuta de catre scolari.

Potrivit reprezentantilor Real Hypermarket Romania, preferintele consumatorilor in materie de rechizite scolare s-au modificat in ultimii ani si datorita ofertei bogate existente pe piata.

"Copii doresc rechizite (creioane, carioci, penare, etc.) inscriptionate cu eroii lor favoriti din desenele animate pe care le urmaresc sau vor sa foloseasca in loc de ghiozdan, mini trollere, de asemenea bogat colorate. In fiecare an, in acesta perioada, au loc cresteri ale vanzarilor pentru produsele destinate reinceperii anului scolar" a declarat directorul de comunicare al Real Romania, Adriana Pita.

De asemenea, pe langa rechizitele clasice, parintii se orienteaza acum spre produse destinate scolarilor, mult mai sofisticate, din gama IT, cum ar fi notebookurile sau softurile educationale. Si aici ofertele sunt variate, putand include chiar si lectii interactive pentru diverse materii, ceea ce duce la o crestere substantiala a vanzarilor, in magazinele de profil.

"In luna septembrie, vanzarile se majoreaza cu aproximativ 30% comparativ cu lunile anterioare. Estimam ca in luna septembrie vanzarile inregistrate pe piata locala pentru produsele destinate sezonului "back to school" (inapoi la scoala) vor atinge valoarea de 50 milioane de euro" au precizat reprezentantii Flamingo International.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#rechizite, #brand, #vanzari , #RCA