Romanii nu stiu de fapt ce vor cand isi cauta case

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 18:20
2033 citiri
Romanii nu stiu de fapt ce vor cand isi cauta case

Romanii nu se pricep sa-si cumpere o locuinta, nu sunt suficienti de pretentiosi si nici nu stiu prea bine ce vor.

Astfel, nu stie ca in afara de finisaje si cateva facilitati, blocurile noi nu sunt cu mult mai bune decat locuintele construite inainte de 1989. Acestea sunt concluziile la care au ajuns specialistii.

"La ora actuala, cumparatorii romani nu si-au inteles pe deplin nevoile. Mai mult decat atat, la tot ceea ce inseamna locuire noua, nu exista o mare diferenta intre blocurile noi si cele vechi, doar la nivel de finisaje si la cateva aspecte legate de un anumit nivel de confort privind niste locuri de parcare sau niste facilitati legate efectiv de ansamblul rezidential", a declarat Cristian Cocioba, arhitect, director executiv BICAU pentru The Money Channel.

"In rest, ma refer aici la suprafete si la alte facilitati, respectiv la un bloc de P plus 10 sa ai un lift care sa te ajute sa duci mobilierul pana sus. Acest tip de facilitati nu s-au manifestat sau cel putin eu nu am vazut sa se manifeste in cadrul oricarui ansamblu rezidential cu mai mult de sase etaje", a mai adaugat Cristian Cocioba.

Cumparatorul roman nu intelege care ii sunt nevoile curente pentru a cauta in conformitate cu anumite cerinte. Specialistii spun ca nivelul de cumparare ramane in cazul romanilor la stadiu emotional. Acestia investesc intr-o locuinta mai ales pentru a scapa de chirie si pentru a avea un acoperis deasupra capului.

"Sunt destul de multe aspecte la care trebuie sa fie atenti, pornind de la unde imi parchez masina, unde se duc copiii la scoala, drumul pana la locul de munca, pana la aspecte privind cum se va comporta locuinta in viitor, cat va costa sa locuiesc in locuinta, mai ales ca deja m-am indatorat la o banca", a incheiat Cristian Cocioba.

Chiar daca nivelul de cautare si cerintele s-au schimbat comparativ cu acum cativa ani, romanii nu sunt deocamdata interesati de cat de ieftin vor locui dupa achizitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#romani, #cumpara, #achizitie, #pretentios, #bloc, #casa, #locuinta , #RCA