Romanii nu stiu de fapt ce vor cand isi cauta case

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 18:20
1936 citiri
Romanii nu stiu de fapt ce vor cand isi cauta case

Romanii nu se pricep sa-si cumpere o locuinta, nu sunt suficienti de pretentiosi si nici nu stiu prea bine ce vor.

Astfel, nu stie ca in afara de finisaje si cateva facilitati, blocurile noi nu sunt cu mult mai bune decat locuintele construite inainte de 1989. Acestea sunt concluziile la care au ajuns specialistii.

"La ora actuala, cumparatorii romani nu si-au inteles pe deplin nevoile. Mai mult decat atat, la tot ceea ce inseamna locuire noua, nu exista o mare diferenta intre blocurile noi si cele vechi, doar la nivel de finisaje si la cateva aspecte legate de un anumit nivel de confort privind niste locuri de parcare sau niste facilitati legate efectiv de ansamblul rezidential", a declarat Cristian Cocioba, arhitect, director executiv BICAU pentru The Money Channel.

"In rest, ma refer aici la suprafete si la alte facilitati, respectiv la un bloc de P plus 10 sa ai un lift care sa te ajute sa duci mobilierul pana sus. Acest tip de facilitati nu s-au manifestat sau cel putin eu nu am vazut sa se manifeste in cadrul oricarui ansamblu rezidential cu mai mult de sase etaje", a mai adaugat Cristian Cocioba.

Cumparatorul roman nu intelege care ii sunt nevoile curente pentru a cauta in conformitate cu anumite cerinte. Specialistii spun ca nivelul de cumparare ramane in cazul romanilor la stadiu emotional. Acestia investesc intr-o locuinta mai ales pentru a scapa de chirie si pentru a avea un acoperis deasupra capului.

"Sunt destul de multe aspecte la care trebuie sa fie atenti, pornind de la unde imi parchez masina, unde se duc copiii la scoala, drumul pana la locul de munca, pana la aspecte privind cum se va comporta locuinta in viitor, cat va costa sa locuiesc in locuinta, mai ales ca deja m-am indatorat la o banca", a incheiat Cristian Cocioba.

Chiar daca nivelul de cautare si cerintele s-au schimbat comparativ cu acum cativa ani, romanii nu sunt deocamdata interesati de cat de ieftin vor locui dupa achizitie.

Citeste si:
Surpriză pentru fanii filmului ”Singur acasă”. Casa lui Kevin e de închiriat! Prețul pentru o noapte și cine va fi personajul-gazdă
Surpriză pentru fanii filmului ”Singur acasă”. Casa lui Kevin e de închiriat! Prețul pentru o noapte și cine va fi personajul-gazdă
Casa din filmul „Singur acasă / Home Alone” este disponibilă pentru închiriere prin Airbnb pentru o singură noapte. Căminul familiei McCallister din filmul clasic de Crăciun lansat în...
Anchetă a poliţiştilor din Craiova: Un tânăr a fost găsit mort lângă un bloc din oraș
Anchetă a poliţiştilor din Craiova: Un tânăr a fost găsit mort lângă un bloc din oraș
Poliţiştii din Craiova au deschis o anchetă în cazul unui tânăr de 23 de ani, găsit mort pe jos, lângă intrarea într-un bloc din municipiu. Primele informaţii au indicat el ar fi...