Romanii prefera cadourile primelor de Craciun

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 08:42
1116 citiri
Romanii prefera cadourile primelor de Craciun

Romanii isi doresc sa primeasca haine, cosmetice, bijuterii si carti de sarbatori, in timp ce germanii, francezii si rusii ar prefera sa primeasca bani, nu cadouri.

Conform unui studiu, doar 31% dintre romani ar prefera sa primeasca in loc de cadouri direct bani, fiind pe locul cinci in acest top.

"In Romania, intr-o perioada de criza achizitionarea cadourilor este concentrata pe familie", se precizeaza in studiu. In timp ce 8% dintre europeni spun ca ar fi in stare sa nu mai cumpere cadouri pentru copiii lor, in cazul romanilor procentul este 0%. In Romania "in linia intai" a celor care ar putea ramane fara cadouri se afla colegii de serviciu.

Fiecare roman va cheltui de sarbatori, in medie, 290 de euro, cu 81 de euro mai mult decat nemtii si cu 33 de euro mai mult decat portughezii, dar cu 10 euro mai putin decat belgienii.

In ciuda crizei financiare si a salariilor mult mai mici decat ale vest-europenilor, romanii vor fi printre cei mai generosi europeni in ceea ce priveste cheltuielile pe cadouri, scrie Gandul.

Datele sunt oferite de un studiu al firmei de consultanta Deloitte privind cheltuielile de Sarbatori ale europenilor. Cel mai mare buget de cadouri dintre statele care au luat parte la acest studiu il vor avea britanicii, respectiv 511 euro.

Cheltuiala totala pe care o va face fiecare roman cu ocazia sarbatorilor de iarna este estimata la 585 de euro, dintre care 290 de euro pentru cadouri, 185 pentru mancare si 110 euro pentru sarbatorirea in oras, alaturi de prieteni sau rude.

Germanii, de exemplu, se estimeaza ca vor cheltui in total 401 euro, dintre care 144 de mancare. Printre statele in care se va cheltui mai mult pe mancare decat pe cadouri se numara Federatia Rusa si Spania.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#cheltuieli, #romani, #sarbatori, #Cadouri , #RCA