Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romanii renunta la asigurari

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 07:26
1762 citiri
Romanii renunta la asigurari

Criza economica loveste si domeniul asigurarilor. Unele societati din domeniul intermedierilor si-au suspendat activitatea. Populatia renunta la unele polite, pentru ca acestea nu mai sunt rentabile.

Luna aceasta, patru societati de intermediere de asigurari au solicitat suspendarea activitatii, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), iar una a cerut retragerea autorizatiei, relateaza Gardianul.

Desi reprezentantii CSA spun ca nu este o tendinta a pietei, totusi admit ca temerile referitoare la criza economica le vor crea mari probleme in acest an. Efecte se vad si la unele polite, cum ar fi cele privind asigurarea de viata.

"La politele generale nu se renunta, pentru ca oamenii vor sa-si protejeze bunurile. In cazul asigurarilor de viata, sunt persoane care prefera sa recupereze banii, pentru a depasi mai usor perioada de criza", a declarat pentru Gardianul Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

In plus, vanzarea de polite de asigurari auto este afectata, din cauza reducerii drastice a vanzarilor de autovehicule. "Ne intoarcem in acest an la nivelul anului 2006", a spus Mihai Tecau, presedintele BCR Asigurari.

In tot acest context, exista si un factor pozitiv, acela ca societatile vor acorda o atentie sporita actualilor clienti, in conditiile diminuarii masei potentiale de asigurati, dar si unul negativ: scumpirea asigurarilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#polite de asigurare, #scumpirea asigurarilor, #criza economica, #rentabilitate, #suspendarea activitatii , #RCA