S-a schimbat legea pentru RCA: Dauna se constata unde vrea pagubitul si masina e reparata in orice service

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 18:35

   

S-a schimbat legea pentru RCA: Dauna se constata unde vrea pagubitul si masina e reparata in orice service
Incepand de azi, s-a schimbat modul in care asiguratorii vor constata dauna la masinile lovite. In baza politei RCA, asiguratorii sunt obligati sa vina la ce service vrea pagubitul, nu numai in centrele lor de constatare a daunelor, ca pana acum.

"Practic, daca ai avut masina avariata, in baza unui tichet RCA, mergi cu masina direct in service-ul auto unde intentionezi sa o repari, iar asiguratorul este obligat sa vina in service-ul auto (ales de catre tine, indiferent daca acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurari) si sa iti efectueze constatarea daunelor.

Este o premiera in Romania! Dispare in sfarsit, conceptul de punct de constatare a daunelor", a scris pe Facebook Cristian Muntean, presedinte al Asociatiei Service-urilor (ASSAI).

Informatia a fost facuta publica, joi, si de Autoritatea de Supraveghere Financiara pe pagina de Facebook.

"In situatia producerii unui eveniment asigurat prin contractul RCA, obligatia asiguratorului de a constata daunele produse nu este conditionata de existenta unei relatii contractuale intre asigurator si unitatea service in care persoana pagubita alege sa repare vehiculul.

Important de retinut este faptul ca obligatia persoanei pagubite este de a permite accesul la vehiculul avariat si nu la locatia unde se afla vehiculul respectiv", anunta ASF.

Autoritatea adauga ca asiguratorul este obligat sa constate prejudiciul in 5 zile din momentul in care este anuntat de persoana pagubita.

"Procesul de constatare trebuie sa respecte cadrul legal cu privire la protectia muncii, iar in cazul in care bunul avariat nu este localizat intr-un spatiu ce permite efectuarea in conditii de siguranta, persoana prejudiciata va trebui sa asigure conditiile necesare derularii procesului de constatare", se arata in mesajul ASF.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 91511 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tragicomedian
rank 2
Asta e o chestie buna
Pana acuma dadeai spaga sa te programeze cat de cat convenabil la reparatie.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor