Seful ASF primeste peste 100.000 de euro de la stat daca e demis, sustine Andreea Paul

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:40
6754 citiri
Seful ASF primeste peste 100.000 de euro de la stat daca e demis, sustine Andreea Paul
Foto: Arhiva Hepta.ro

Misu Negritoiu nu demisioneaza din fruntea ASF pentru ca asteapta sa fie demis, ca sa primeasca peste 100.000 de euro ca sume compensatorii, sustine deputatul PNL Andreea Paul.

Intr-un comunicat remis marti Ziare.com, Andreea Paul spune ca in contractul colectiv de munca votat de CA al ASF figureaza 8 salarii compensatorii pentru un presedinte demis.

"In cazul presedintelui ASF asta inseamna 8 salarii de peste 13 mii de euro, ceea ce echivaleaza cu un cost al exit-ului sau de peste 104 mii de euro, la care angajatorul, adica ASF, este obligat sa mai plateasca 85% impozit la stat, conform jurisprudentei in domeniu.

Ca sa simplific lucrurile, pentru ASF costul exitului domnului Misu Negritoiu se ridica la peste 192 de mii de euro in cazul in care refuza sa isi dea demisia, platiti din banii romanilor asigurati sau investitori pe pietele financiare sau de pensii private. Atat costa obrazul gros! Cum e posibil ca acesti oameni sa-si voteze lor insisi astfel de privilegii, fara ca Parlamentul sa spuna clar aceste lucruri?!", sustine deputatul liberal.

Andreea Paul recunoaste ca nu stie daca informatiile privind castigurile salariale din ASF sunt reale si cere transparentizarea lor.

"Acestea sunt informatiile de care dispun si astept ASF sa ma contrazica in cazul in care ele nu sunt reale. Cer sa fie transparentizate aceste contracte de munca din ASF, supravegherea pietelor financiare fiind un bun public care trebuie sa se supuna rigorilor de eficienta si eficacitate.

Acestea nu sunt foloase necuvenite? Cine a aprobat astfel de privilegii? De ce nu s-a discutat in Parlament, in comisiile de specialitate? Nu de putine ori ineficienta a fost platita tare scump de catre romani", conchide Andreea Paul.

Deputatii din Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare au votat, luni, inceperea procedurilor legale pentru demiterea sefului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Anterior, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a fost audiat in comisie. El a dat explicatii legate de scandalul pe tema cresterii pretului RCA, care a scos transportatorii in strada, dar si in ceea ce priveste insolventele din ultima vreme de pe piata asigurarilor.

"S-a ajuns ca toata lumea sa fie nemultumita. Sunteti complet depasit de importanta functiei pe care o aveti. Este un dezastru. Nu facem decat sa facem o groapa pentru a acoperi alta groapa. Nu va mai crede nimeni. Cred ca demisia ar fi un prim pas", a declarat Mihai Tudose, deputat PSD, partid care l-a sustinut pe Misu Negritoiu la sefia ASF, informeaza News.ro.

La randul sau, Misu Negritoiu a sustinut sa isi asuma tot ce a facut in cei doi ani de cand este in fruntea ASF.

"Imi asum ce am facut in acesti doi ani. Au fost adoptate patru legi. Dupa adoptarea acestor legi s-au facut cu excese. Nu exista solutii miracol. Daca nu as fi eu, oricine altcineva ar fi aici, trebuie sa treaca prin asta. (...) Eu nu am facut nimic ce nu trebuia facut", a mentionat Negritoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Misu Negritoiu salarii compensatorii, #Misu Negritoiu ASF demisie , #RCA