Ziare.com

Targu-Mures, primul oras digital din lume

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 21:52

   

Targu-Mures, primul oras digital din lume
Targu-Mures va deveni primul oras digital din lume, dupa lansarea, saptamana viitoare, la Bucuresti, a proiectului "Targu-Mures oras digital", in cadrul unui forum la care va participa si consilierul pe probleme informatice al presedintelui SUA.

"Targu-Mures va fi singurul oras care isi va prezenta programul acolo. Va fi un proiect unicat in lume si va deschide o noua era in ceea ce inseamna un sistem informatic complet, creat de specialistii din Targu-Mures.

Avem aceste capacitati. Vom face o promovare a proiectului saptamana viitoare. E un sistem de o tehnologie noua in ceea ce inseamna un sistem financiar-bancar, din care va beneficia cetateanul in mod prioritar", a spus primarul Dorin Florea, citat de Adevarul.

Proiectul, in valoare de 6.366.500 de lei, consta in realizarea unui sistem informatic integrat care sa asigure plata taxelor si impozitelor locale pe internet, obtinerea autorizatiilor de functionare, verificarea procesului de acordare a ajutoarelor sociale, verificarea datelor de stare civila, debitarea sumelor datorate si incasarea acestora.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"O sa vedeti ce revolutie va aduce aceste program, in care cetateanul de acasa isi rezolva toate problemele, iar timpul alocat administratiei si problemelor administrative va fi infim", a mai spus Florea, potrivit sursei citate.

Astfel, muresenii ar putea scapa chiar de anul viitor de birocratia zilnica, folosind calculatorul personal pentru a-si rezolva problemele.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3209 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deșteaptă chestie și foarte utilă.

HOȚII portocalii au furat programul Tăriceanului care vroia să dea gratuit copiilor laptopuri.Erau mult mai importante imobiliarele,bordurile și asfaltările inutile!
Dixit care este.

 

informatizarea orasului Tg Mures e o parodie...Digitalizarea completa a oraselor exista deja in UE si America de Nord ca sa nu mai vorbim de no.1 adica Japonia unde robotica si informatizarea e cea mai dezvoltata in lume...

cine a scirs articolul ori era un *** beat, ori e rupt complet de realitate...Sa faca o excursie in Japonia si apoi mai vorbim. Eu am fost de 2 ori si m-am convins ca Romania e la ani lumina in urma Japonia...Romania poate visa doar sa ajunga UE din urma, dar cu alde Tradiceanu, Felix-Voiculescu, Ilici, Patriciu, Vintu, Bombonel si alti hoti si criminali, Romania va fi depasita si de tarile africane...

Nu stiu ce intelege autorul articolului prin digital

Tot ce explica autorul articolului se petrece de mult in majoritatea statelor dezvoltate, poate chiar mai mult.

 

E un articol mai vechi

Sigur e o traducere a unui articol mai vechi altfel nu inteleg unde-i noutatea.
Sunt in State si aici cam tot ce s-a enumerat in articol ca fiind premiera planetara si galactica exista de ceva vreme.
Concret....platesc on-line (pe internet, de acasa sau de pe telefon, oriunde ash fi) urmatoarele:
1.Chiria
2.Apa + Canalizarea + Gunoi
3.Taxele (state & federal)
4.Pot cere bancii (Bank of Amrica in cazul meu, dar e la fel si la altele la fel de mari) sa trimita un CEC de ce valoare vreau eu (pana la max disponibil in cont) oricarei persoane juridice sau fizice. Asta in cazul in care nu vreau sa fac transfer direct din contul meu in alt cont.

Cu alte cuvinte de ceva ani in urma poti sa platesti pe oricine de acasa din fata calculatorului.

Iar informatziile legate de stare civila sau altele de genu se pot cere printr-un email sau prin telefon si iarashi nu trebuie sa iesi din casa.

Si culmea toate astea se intampla de dinainte ca Targu Mures sa fi lansat in premiera mondiala, planetara si universala (oare zic bine?) toate serviciile mentzionate mai sus.

Nedorind sa sparg balonul de sapun cred ca asta e o premiera absoluta...in RO sau Targu Mures si e binevenita. Un pas mic pt RO, un pas mare pt TgMures...(versiunea personala)

 

Confirm

In Canada lucrurile stau chiar asa, putem plati toate taxele sau impozitul, putem pregati ca sumele datorate de stat sa ne intre in conturi, mutam banii in ce cont dorim, putem sa ne vedem pana si cecurile semnate de noi trimise si stampilate de primire, putem rezerva ce dorim, de la servicii oriunde in oras, in tara sau in lume pana la audiente, analize medicale, situatia diferitelor solicitari sau cereri, autorizatii, etc. Nu stiu cate se pot face, probabil ca sunt si lucruri care nu se popt face si astea din urma doar daca se cer acte originale sau se violeaza dreptul unor persoane. Cel putin de 7 ani este asa, in ORICE oras.
Jurnalistul e naiv, scriind ceea ce i-au spus altii sa scrie. Pentru aceia poate si roata e ceva inventie noua romaneasca.
Dar poporul crede. Tot inainte!

Ha, ha, ha, ha !!!

De mult n-am mai auzit o atit de mare imbecilitate !
Bravo !!!! Si la mai mare !
Cum te cheama, mai..jurnalistule ?

 

E declaratia primarului din Tirgu Mures

Un tip laudaros care cred habar nu are ce abureli ii povestesc aia de fac aplicatia repectiva

 

varza

din nou, jurnalism pe burta goala...tipic romanesc.
In tarile civilizate exista asa ceva dinainte sa se descopere apa calda la noi.

penibil...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor