Tinerii, sufocati de RCA - cat platim pe asigurari in functie de varsta sau oras

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 20:53
13457 citiri
Tinerii, sufocati de RCA - cat platim pe asigurari in functie de varsta sau oras

Preturile asigurarilor RCA pentru tineri au ajuns la un nivel inacceptabil, dupa cum au sustinut in ultima vreme si ministrul Finantelor si premierul Victor Ponta.

De exemplu, un tanar cu varsta de sub 30 de ani din Bucuresti poate scoate din buzunar de pana la patru ori mai mult pentru asigurarea obligatorie decat un sofer de peste 50 de ani, care locuieste tot in Capitala, potrivit unei analize a platformei de consultanta auto VeziCatFace.ro.

Ponta: Preturile RCA pentru tineri sunt excesive. O masina nu trebuie sa fie considerata un lux

De asemenea, in functie de localitatea de domiciliu, tarifele RCA pot diferi destul de mult. Astfel, bucurestenii ajung sa plateasca, in medie, cu peste 30% mai mult decat locuitorii din Sibiu pentru asigurarea obligatorie.

Totusi, un tanar poate economisi pana la 200 de lei daca incheie o polita de asigurare pe o perioada de un an, in loc de sase luni. Diferenta de pret intre cele doua variante este de 10-20%.

Preturile difera si in functie de oras. Cele mai ieftine politie sunt in Sibiu, urmand Vaslui, Cluj si Bucuresti. Tarifele difera si mai mult daca luam in calcul varsta proprietarului masinii.

De exemplu, pentru un autoturism cu motor de 1.4 L benzina si 101 CP, un tanar de 26 de ani din Capitala plateste, in medie, aproape 2.400 de lei, adica de 4,3 ori mai mult decat o persoana de 52 de ani tot din Bucuresti.

Principalii factori de care se tine cont in stabilirea pretului politei RCA sunt varsta, localitatea, motorul si istoricul daunelor.

Ponta vrea o solutie pentru asigurarile RCA ale tinerilor

Situatia a atras inclusiv atentia premierului Victor Ponta, care a declarat, luni, ca Guvernul va incerca, alaturi de Parlament si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sa gaseasca o solutie.

"Se ajunge la o situatia insuportabila, in special pentru tineri, speram sa gasim - Guvernul, ASF si Parlamentul - o solutie. Nu puteam sa luam de la tineri bani pe care, foarte sigur, nu-i au", a spus seful Executivului.

Citeste si:
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Senatoarea AUR Rodica Boancă a depus o plângere penală împotriva combaterii bolii în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de...
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
Coaliția de guvernare va continua discuțiile despre introducerea taxei de solidaritate, a anunțat miercuri, 8 decembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței. Acesta a precizat că...