Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UE paraste rau-platnicii din Romania la bancile comunitare

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 16:08
1706 citiri
UE paraste rau-platnicii din Romania la bancile comunitare

Comisia Europeana vrea ca toate institutiile bancare comunitare sa aiba acces la bazele de date ale Birourilor de Credit din fiecare stat membru. In urma acestei reglementari, bancile vor putea acorda credite si cetatenilor din alte state europene, inclusive celor din Romania.

In prezent, la nivelul Comisiei Europene s-a creat un grup de lucru care va cauta solutii care vor permite implementarea acestui proiect la nivelul celor 27 de state ale UE.

Unul din primii pasi in cadrul strategiei Comisiei Europene de unificare a pietelor de credite ipotecare a fost concretizat: s-a stabilit componenta Grupului de Experti in Istoricul Creditelor. Obiectivul acestuia este de a identifica solutii prin care informatiile legate de istoricul de credit al cetatenilor UE sa poata circula liber.

Acest proiect va permite ca datele pozitive sau negative cu care o persoana este inscrisa in Romania la Biroul de Credit sa poata fi accesate si de alte banci din spatiul Uniunii Europene. In acest fel, un finantator din Germania sau Franta, de exemplu, va putea verifica imediat bonitatea unui client din Romania pentru a-i evalua capacitatea de rambursare.

Astfel, unul din motivele majore pentru care un roman nu putea contracta un credit de la o banca din afara granitelor, in conditii mai avantajoase, va fi eliminat.

"Accesul institutiilor financiare la informatiile privind istoricul de creditare al clientilor este crucial pentru dezvoltarea unor piete competitive", a declarat comisarul european pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy.

El a specificat ca accesul institutiilor la datele clientilor va avea un impact benefic asupra consumatorului. Acestia vor avea posibilitatea de a alege din mai multe oferte si in consecinta, pot beneficia de costuri mai scazute.

Despre sarcinile celor 20 de experti si raportul pe care acestia trebuie sa-l finalizeze in urmatoarele opt luni citeste mai mult pe conso.ro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Biroul de Credit, #UE, #restantieri, #rau platnici , #RCA
Comentarii
H
haha
rank 1
Ha! Ha! Incep sa le faca si Romanilor dosare cu istorii de plata........samd