Un act intocmit in SUA te poate saraci in Romania

Marti, 10 Martie 2009, ora 23:35
7226 citiri
Un act intocmit in SUA te poate saraci in Romania
Foto: Pro Tv

Un act intocmit in Statele Unite te poate saraci sau imbogati, in functie de care parte a baricadei esti!

Cum? Notarii americani, desi credibili printre primarii de pe la noi, pun stampila pe orice act, indiferent de limba in care este scris si nu raspund de continutul documentului.

Specialistii americani in drept sustin ca actele din Statele Unite pot induce usor in eroare, pentru ca notarii americani pun doar o stampila pe orice text, fara sa raspunda de continut. Cand autoritatile noastre iau in considerare astfel de acte, conflictele ajung in instanta.

Un roman stabilit in America s-a trezit ca pentru imobilul sau din apropierea Soselei Kiselleff din Capitala, altcineva plateste impozit la primarie, informeaza Pro Tv.

Abia cand a venit la Bucuresti, barbatul a aflat ca proprietatea sa a fost instrainata in baza unui contract de mandat intocmit la un notar din Statele Unite. Documentul prevedea ca proprietarul, care nu stia nimic, il mandatase pe un cetatean roman de la Bucuresti sa-i vanda casa si terenul. Respectivul a vandut vila unei alte persoane, chiar inainte sa moara.

La Snagov, doi frati se cearta dupa moartea mamei pe pamantul ei: unul dintre ei are un contract incheiat in America, in care se arata ca batrana i-ar fi vandut intreg terenul, cand traia.

Fratele pagubit sustine ca actul a fost intocmit fara stiinta mamei. Pentru demonstratie, a obtinut de la acelasi notar american un contract in care vinde Soarele, Luna, Delta Dunarii, chiar si sediul primariei din Snagov, cerand primarului sa plateasca impozit pentru ele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#act intocmit SUA, #vinde Soarele, #primari Romania Snagov, #document SUA Romaina, #notari SUA , #RCA