Unde se mananca cel mai scump hamburger?

Luni, 13 Iulie 2009, ora 10:35
3100 citiri
Unde se mananca cel mai scump hamburger?
Foto: Best Hamburger Recipes Ever

Dublin este orasul unde se gasesc cele mai scumpe fast-food-uri, un hamburger avand pretul mediu de nu mai putin de 9,16 dolari.

Aceasta cifra, care depaseste cu 8 dolari pretul mediu al unui hamburger intr-un top alcatuit din 20 de orase, este cu circa 3,00 dolari mai mare decat pretul unui hamburger in New York, unde costul mediu este de 5,99 dolari, potrivit unei analize realizate de firma de consultanta Mercer.

Cei care calatoresc in Europa nu vor gasi diferente semnificative intre preturile unui hamburger, care se situeaza in jurul a 7 dolari. De exemplu, in Amsterdam, pentru un astfel de meniu, cei interesati vor plati 7,88 dolari, in Paris vor scoate din buzunar 7,43 dolari, iar in Atena doar 6,66 dolari.

Cei care doresc sa serveasca un hamburger mai ieftin o pot face la Praga, unde cu 4,91 dolari pot manca un hamburger, iar la Varsovia trebuie sa plateasca 3,86 dolari pentru o asemenea masa.

In Johannesburg se vinde cel mai ieftin burger de pe lista realizata de compania de consultanta, avand un pret de 2,50 dolari.

In elaborarea studiului comparativ privind costul unui hamburger in diferite orase, analistii au colectat date din mai multe locuri frecventate de expati, intr-un anumit oras.

"Ca un impact direct asupra economiilor statelor, pe parcursul ultimului an, am observat fluctuatii semnificative ale monedelor nationale, in cea mai mare parte a lumii, care au avut un profund impact asupra clasamentului din acest an", a declarat Constantin Nathalie-Metral, un cercetator senior la biroul Mercer din Geneva, Elvetia.

In perioada cuprinsa intre martie 2008 si martie 2009, a fost inregistrat un grad mai mare de fluctuatie a monedelor nationale fata de dolar, comparativ cu evolutia din anul precedent, a conchis Metral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#preturi hamburger orase, #hamburger scump Dublin , #RCA