Start la reduceri! Magazinele incep promotiile la produsele din colectia de iarna

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 08:10
4275 citiri
Start la reduceri! Magazinele incep promotiile la produsele din colectia de iarna

Marti, 15 ianuarie, se da startul la reducerile de sezon, iar magazinele din Bucuresti au anuntat deja ieftiniri impresionante.

Produsele de imbracaminte si de incaltaminte din colectia de toamna-iarna pot fi achizitionate la preturi cu pana la 90% mai mici fata de cele initiale.

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, "vanzarea de soldare este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea soldare/soldari/solduri si care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul".

Pe 15 ianuarie incep reducerile in magazinele din Bucuresti

Perioada de soldare este stabilita de lege intre 15 ianuarie si 15 aprilie, pentru produsele de toamna - iarna. In acest interval de timp, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot comercializa produse la preturi reduse.

Strategiile sunt diverse, magazinele avand promotii doar in luna ianuarie sau crescand treptat valoarea reducerilor, pana la sfarsitul lui februarie.

Ieftinirile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier, printre care confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte si articole sportive.

Comerciantii care nu respecta dispozitiile legale privind vanzarile de soldare pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 10.000 de lei.

Urmatoarea perioada de reduceri va avea loc intre 1 august si 15 octombrie 2013.

Cum iti dai seama ca reducerea e reala

Vanzatorul are o mare libertate in determinarea pretului, dar daca se hotaraste sa faca o vanzare cu pret redus, trebuie sa respecte anumite reguli. Conform Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S. acestea sunt:

- Orice reducere de pret trebuie indicata in mod clar, astfel incat sa nu existe nicio indoiala in privinta pretului care trebuie platit;

- Pretul indicat trebuie sa fie pretul total, adica pretul cu toate taxele incluse si incluzand toate serviciile care trebuie platite suplimentar de catre consumator;

- Pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta; pretul de referinta reprezinta cel mai scazut pret practicat in acelasi spatiu de vanzare, in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#reduceri magazine Bucuresti, #sezon reduceri magazine, #reduceri imbracaminte, #reduceri incaltaminte , #reduceri