Boc ataca Guvernul lui Ponta din cauza scumpirilor: E incompetent!

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 18:55
1849 citiri
Boc ataca Guvernul lui Ponta din cauza scumpirilor: E incompetent!

Fostul premier Emil Boc acuza Guvernul Ponta ca incearca sa isi ascunda incompetenta de a negocia cu FMI si CE in privinta liberalizarii pretului la gaze si spune ca el a negociat un calendar de liberalizare a acestui pret incepand cu anul 2020 pentru persoane fizice, respectiv 2018 pentru firme.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa cum comenteaza declaratiile actualului prim-ministru, Victor Ponta, privind faptul ca el ar fi aprobat liberalizarea pretului la gaze, Emil Boc a spus ca Guvernul Ponta incearca sa isi acopere propria incompetenta de a negocia cu FMI si CE.

"Este o mare dezinformare si o incercare a Guvernului de a-si acoperi propria incompetenta in a negocia cu FMI si CE. Da, liberalizarea preturilor la gaze este obligatia Romaniei pe care am inceput-o ca negociere, de a discuta in ce conditii sa se faca. Din toate scrisorile de intentie cu FMI, de la prima pana la ultima, rezulta ca negocierile au evoluat si s-au schimbat conditiile. Noi am pus acolo cateva conditii privind liberalizarea preturilor, una fiind legata de devansarea calendarului de marire a redeventelor la petrol si gaze naturale, pe care sa le accepte Petrom.

In acele conditii puteam discuta de un calendar mai accentuat, dar in conditiile in care nu a fost acceptata devansarea calendarului de majorare a redeventelor de la inceputul anului 2012, noi am spus clar ca nu putem accepta calendarul propus de ei si am mers pe calendarul 2020 pentru persoane fizice, respectiv 2018 pentru firme. Si nu am incheiat in februarie, calendarul nu l-am semnat, ci l-a semnat Guvernul Ponta undeva in luna mai, probabil, fara sa negocieze la sange cu FMI", a spus Boc.

Potrivit acestuia, in Monitorul Oficial se vede clar cine a semnat calendarul de liberalizare a pretului la gaze.

"Eu am spus din primul moment despre aceasta bomba cu efect intarziat a incapacitatii guvernului de a negocia calendarul liberalizarii pretului la gaze. Noi nu am semnat pur si simplu pentru ca nu ne-am inteles. Si Guvernul Ponta putea sa faca acelasi lucru sau sa gaseasca alte solutii", a subliniat fostul premier.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, miercuri, in sedinta de guvern, ca el nu il critica pe Boc pentru ca a aprobat liberalizarea pretului la energie, ci pentru ca acum "minte" si spune ca nu el a aprobat.

"Aici erau niste masuri de liberalizare pe care Guvernul Boc a trebuit sa le ia. Eu nu-l critic pe domnul Boc pentru ca a aprobat liberalizarea pretului la energie, il critic ca acum minte ca zice ca nu le-a aprobat el. Dar, ma rog, este mai putin important, insa asta-i realitatea. Suntem in Uniunea Europeana, avem niste reguli de indeplinit si Guvernul Boc a facut ce trebuia sa faca, a aprobat calendarul de liberalizare", a spus Ponta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Boc atac Ponta scumpiri gaze, #Boc pret gaze Ponta, #Boc pret gaze, #scumpire gaze , #scumpiri