Firea vrea sa scumpeasca parcarile in Bucuresti. Tarife de pana la 10 lei/ora. Stai mai mult, platesti suprataxa

Sambata, 09 Iunie 2018, ora 16:07
4669 citiri
Firea vrea sa scumpeasca parcarile in Bucuresti. Tarife de pana la 10 lei/ora. Stai mai mult, platesti suprataxa
Foto: Arhiva Pixabey

Primaria Capitalei ar putea aproba tarifele de exploatare a parcarilor din Bucuresti. Acestea ar putea ajunge si la 10 lei pe ora, cu TVA, in Zona 0 a Bucurestiului, potrivit unui proiect de hotarare care urmeaza sa fie analizat joi in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In prezent, parcarile publice din Capitala au un tarif de 1,5 lei pe ora.

Tariful aplicabil pentru Zona 0 a Capitalei ar putea fi majorat, insa, la 10 lei/ora, cu TVA, tarif unic, de luni pana duminica, care sa permita doar utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea locului de parcare. Parcarea este limitata la o durata de maximum 2 ore, iar dupa expirare se va aplica o suprataxare cu dublul tarifului initial.

Tariful va fi de 10 lei pe ora, plus TVA, 24 de ore din 24, 30 de zile pe luna, pentru unitatile hoteliere, complexe comerciale, sali de spectacole, baze sportive. Pentru riverani, tariful ar fi de 120 de lei pe luna, cu TVA.

Zona 0 cuprinde locurile de parcare special amenajate in patru zone ale Capitalei, potrivit proiectului.

Prima dintre aceste zone este cea a parcajului subteran Intercontinetal (N. Balcescu - C.A. Rosetti - D. Gerota - J. L. Calderon - T. Arghezi - Carol I).

A doua zona este cea a parcajului subteran din Piata Unversitatii (N. Balcescu - I. Campineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - I. C. Bratianu).

A treia zona este cea a parcajului suprateran Cocor (I. C. Bratianu - Sf. Vineri - Calea Mosilor - H. Botev - C. Coposu).

A patra zona este cea a parcajului suprateran Unirea (C. Coposu - M. Basarab - Mircea Voda - Unirii - Bratianu).

In Zona 1 a Capitalei (Piata Victoriei - Iancu de Hunedoara - Polona - Sincai - Marasesti - Berzei - Buzesti), tariful ar urma sa fie de 5 lei pe ora, cu TVA, in intervalul 06.01 - 18.00, si de 2,5 lei pe ora in intervalul 18.01 - 06.00.

In Zona 2 (aflata intre Zona 1 si limita orasului), tarifele sunt de 2,5 lei/ora in intervalul 06.01 - 18.00, si de 1,5 lei pe ora in intervalul 18.01 - 06.00.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pret ora parcare Bucuresti Primarie, #scumpire loc parcare Bucuresti, #pret loc parcare ora Capitala , #scumpiri