La iarna se scumpesc si gazele

Luni, 05 Iulie 2010, ora 09:14
2467 citiri
La iarna se scumpesc si gazele
Foto: iBox

Se pare ca vremurile grele vor fi simtite si mai mult la iarna de catre romani pentru ca, pe langa preturile care cresc din cauza majorarii TVA, se anunta o scumpire cu 9% si a gazelor.

Ministerul Economiei a luat in calcul, pentru programul de iarna in domeniul energetic, un pret de 989,6 USD/1.000 mc de gaze naturale, pentru trimestrul IV 2010, iar pentru primul trimestru al 2011, pretul estimat este de 1.008,7 USD/1.000 mc.

Specialistii din minister afirma ca aceste preturi sunt platite de producatorii de electricitate si de agentul termic si includ costul gazului ca marfa si tarifele de transport, furnizare si distributie si alte taxe, arata Bursa.

"Fata de preturile stipulate in programul pentru iarna 2009-2010, am inclus in preturile estimate pentru acest an o crestere de circa 9% rezultata din deprecierea leului fata de USD, dar si o majorare a pretului gazelor importate, conform prognozelor cotatiilor internationale pentru perioada respectiva. Nu am luat in calcul alte majorari de pret precum indexarea cu rata inflatiei", au declarat acestia.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#pret gaz Romania, #factura gaze romani , #scumpiri