Ziare.com

Ministrul energiei spune ca ANRE ar putea ieftini curentul: Scumpirea anterioara nu a fost fundamentata solid

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 16:11

   

Ministrul energiei spune ca ANRE ar putea ieftini curentul: Scumpirea anterioara nu a fost fundamentata solid
Pretul energiei nu va mai creste pana la finele acestui an, ci dimpotriva, ANRE ar putea face o ajustare negativa, intrucat ultima scumpire nu a fost fundamentata solid, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, dupa audierile din Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea ANRE.

El a fost intrebat de jurnalisti daca in acest an vor mai fi majorari la pretul energiei.

"Din punctul meu de vedere, nu sunt motive ca ANRE sa faca o noua majorare de pret. Dimpotriva, se asteapta de la ANRE o ajustare negativa, pentru ca ultima ajustare de pret nu a fost fundamentata suficient de solid", a spus ministrul.

Anterior, in cadrul comisiei, Petcu a precizat ca, pe parcursul acestui an, au fost doua etape de dereglementare, iar de la 1 ianuarie 2018 nu vor mai exista tarife reglementate aprobate de ANRE.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste si: Ministrul Energiei da vina pe vreme pentru scumpirile la curent si spune ca pretul gazelor nu are de ce sa creasca.

Ultima modificare de pret operata de ANRE a fost la 1 octombrie 2017. La acea data a existat o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh, ceea ce a insemnat o scumpire cu 3,45 lei pe luna pentru un consum mediu de 100 kWh.

"In sedinta din data de 26 septembrie 2017, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat tarifele de tip Componenta de piata concurentiala (CPC) aplicabile in trimestrul IV 2017 clientilor finali casnici si noncasnici beneficiari ai serviciului universal. (...)

Astfel, a rezultat o crestere medie, la nivel national, a tarifelor CPC cu 0,03 lei/kWh, fata de cresterea medie cu 0,1 lei/ kWh, care ar fi rezultat conform propunerilor FUI", potrivit unui comunicat al ANRE de la acea data.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Toma Petcu scadere preturi energie
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1080 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pereferam sa creasca si sa ne mai taie si salariile

sa avem pe cine da vine.
Dam noi vina cand avem salariile marite cu 140% fata de epoca basescu,dapai daca gasim motive.asa ne zic chirila si codruta sa facem

 

sigur nu a fost fundamentata

-Domnule director, care ai crescut pretul, care este cauza costului ridicat la energie?
-Domnule ministru s-a blocat ceva in retea de la frig.
-Ce s-a blocat?
-Electronii pe cablu domnule ministru, electronii au inghetat.
-Si acum ce facem?
-Trebuie sa stam cu lampa de gaz langa cablu si e posibil sa creasca si pretul la gaze.

 

ehehei, pe vremilii alea minunate reperiste, ....

...pretul gazului lampant era de 1 leu tramvai litrul.
cat este in prezent in romanisatan pretul gazului lampant?

carevasazica ca palavramentu' romanisatanez NU si-a fakkut...

================
"Autoritatea Natională de Reglementare in domeniul Energiei, denumită in continuare ANRE, este autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finantată integral din venituri proprii, independentă decizional, organizatoric si functional, avand ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea si monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel national necesare functionării sectorului si pietei energiei electrice, termice si a gazelor naturale in conditii de eficientă, concurentă, transparentă si protectie a consumatorilor...."
http://www.anre.ro/ro/despre-anre/misiunea-anre
=======================
...datoria de a kkontrola akktivitatea anre si nu a luat nici-o masura impotriva maririi pretului la energie electrica - decizie luata fara nici-o fundamentare solida si serioasa a necesitatii maririi pretului energiei electrice. cine sunt vinovati de neindeplinirea sarcinilor de sirvici? pai nimeni altii decat tradiceanu motocicleanu sultanu' senatului si drakknea tiliormaneanu' viziru' camerei divanului.

 

crede cineva ca "consumul mediu" de energie electrica in....

================
"Ultima modificare de pret operata de ANRE a fost la 1 octombrie 2017. La acea data a existat o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh, ceea ce a insemnat o scumpire cu 3,45 lei pe luna pentru un consum mediu de 100 kWh." agerpres
==============
....este de ceva mai mult, acum cand lumina zilei tine o perioada mai scurta, de putin mai mult de 3 kwh pe zi?
chestia asta cu un asemenea consum este o poveste de adormit copiii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor