RATB ar putea majora cu 40% pretul biletelor de calatorie

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:40
2139 citiri
RATB ar putea majora cu 40% pretul biletelor de calatorie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti va incepe, in 2011, procedurile de majorare a biletelor cu 40%, a declarat directorul general al RATB, Adrian Crit, care justifica aceasta masura prin faptul ca, de peste doi ani, Regia nu a operat nicio crestere a pretului biletelor.

"Am solicitat majorarea tarifului, pentru ca avem cheltuieli fixe, din 2008 nu s-a beneficiat de acest lucru. Noi avem anumite cheltuieli fixe, personalul are o salarizare foarte buna, 70% din venituri pe care le realizeaza acelasi personal in Ungaria sau Austria si este normal sa ai si venituri la fel ca cele de afara. Biletele de la Viena, Paris sunt subventionate. Cu cat majorezi incasarile din bilete si tichete de calatorie, cu atat o sa aiba municipalitatea mai putin de suportat ca diferenta de tarif.

Imi doresc macar de la inceputul anului viitor sa percep o majorare cu 40% a biletelor. Trebuie sa luam in considerare faptul ca nu s-au majorat de peste doi ani si, in momentul de fata, desi avem mijloace de transport noi si cel mai mare parc auto din tara, cu cel mai mare consum, avem cel mai mic tarif din tara. Este o propunere facuta municipalitatii si de la inceputul anului o sa reluam procedura", a declarat Adrian Crit, intr-un interviu pentru Agerpres.

Conform acestuia, in 2011 nu se pune problema unor restructurari in Regia Autonoma de Transport Bucuresti, dar Adrian Crit afirma ca opteaza pentru varianta unei reorganizari, prin pastrarea angajatilor performanti.

"In conditiile in care o sa se aprobe diferenta de tarif ceruta - 600 de milioane de lei - pot pastra tot personalul actual si serviciile pe care le avem. Este adevarat ca pentru acesti bani Regia va contribui si cu alte venituri, o sa reluam proiectul cu publicitatea din statiile RATB, care va aduce si ea doua milioane de euro anual, si o sa gasim si alti parteneri pentru care sa producem aceste elemente. Aceasta suma va fi partial redusa.

RATB are, in momentul de fata, 12.000 de angajati, este cel mai mare angajator din Bucuresti si al saptelea din tara. Nu se pune problema unor restructurari in Regie. Eu as gandi altfel, as alege varianta reorganizarii, pastrarea angajatilor performanti, care isi fac datoria, iar acolo unde se identifica lucrari noi sa participam la licitatie", a mai spus el.

Directorul general al Regiei considera ca recenta semnare a unui contract cu firma Siemens, privind producerea, la Bucuresti, a caroseriei pentru tramvaiele din Viena va aduce o serie de benficii RATB.

"Am luat in considerare ca nu dispunem, in prezent, de fondurile necesare pentru acoperirea salariilor angajatilor si ca exista o serie de profesionisti in cadrul RATB care pot fi utilizati, atat timp cat mai sunt angajatii nostri, pentru ca varsta este mai inaintata si se vor pensiona, sa transmita din experienta lor tinerilor. De asemenea, imi doresc colaborari din exterior pentru a aduce fonduri si bani la RATB, precum si la bugetul tarii. Acesta este un contract semnat gratie relatiilor pe care le aveam dinainte, de la Registrul Auto, cu Siemens si am reusit sa il semnez la inceputul lunii decembrie", a completat el.

Seful RATB a tinut sa precizeze ca s-a inceput deja lucrul la acest tramvaie si ca, in momentul de fata, se urmareste ca uzina sa fie certificata si oamenii pentru partea de sudura, urmand ca, pana la jumatatea anului viitor, sa fie fabricate primele trei module pentru tramvai, iar pana in 2012 sa se faca si celelalte 60.

In ceea ce priveste beneficiul adus de acesta contract, el a precizat ca este de 60 de milioane de euro si ajuta Regia sa pastreze o parte dintre angajati.

Intrebat ce investitii are in vedere RATB pentru anul viitor, Adrian Crit a declarat ca pana la sfarsitul anului isi doresc sa finalizeze cele patru tramvaie Bucur, care au fost finantate de municipalitate.

"De anul viitor avem productia altor 15 tramvaie Bucur. Am solicitat finantarea unor masini de capacitate mai mica pentru transportul de noapte, in conditiile in care dorim sa demaram proiectul, am solicitat fonduri pentru dotarea acelor autobuzelor noi fara aer conditionat. La nivelul infrastructurii, avem cerinte pentru bd. Gloria, Nicolae Teclu, dar sunt pe portiuni mici. O sa intervenim doar acolo unde situatia o impune si sunt linii care nu afecteaza partea rutiera", a conchis seful RATB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#pret bilete RATB, #majorare pret bilete, #scumpiri RATB , #scumpiri