S-au scumpit toate marcile de tigari ale British American Tobacco

Luni, 18 Iulie 2016, ora 21:32
8084 citiri
S-au scumpit toate marcile de tigari ale British American Tobacco
Foto: Arhiva/Ziare.com

Producatorul de tigarete British American Tobacco (BAT) a scumpit, de luni, cu 50 de bani pe pachet toate tigaretele pe care le comercializeaza in Romania.

In urma masurii, tigarile din gama Kent, Rothmans si Lucky Strike costa acum 16 lei, fata de 15,5 lei anterior. Un pachet de Dunhill are un pret de vanzare de 17 lei, fata de 16,5 lei anterior, iar un pachet de PallMall costa 15 lei, cu 50 de bani mai mult.

Cresterile de preturi au fost aplicate si la alte doua branduri din portofoliul companiei, Viceroy si Vogue. Ultima scumpire a tigarilor produse de BAT a fost in 2015.

BAT este liderul pietei de tutun din Romania, cu o cota de piata de peste 60%. Compania detine o fabrica in Romania, la Ploiesti.

Scumpirea actuala nu a fost generata de cresterea accizelor, ca in cazurile anterioare, in conditiile in care ultima majorare a accizelor pentru tigarete a intrat in vigoare de la 1 aprilie si nu a generat cresterea pretului final.

Reprezentantii companiei pun majorarea preturilor pe seama efectelor noilor reglementari europene.

Un raport al Institutului National de Statistica, facut public la inceputul anului, arata ca romanii isi cheltuiesc 8% din venituri pe alcool si tigari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#scumpire tigari, #tigari British American Tabbaco scumpire, #scumpiri tigari accize, #preturi tigari Romania , #scumpiri
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Fumati Carpati si Marasesti. Jos B.A.T. !!! Sau tigari chinezesti.