Se scumpesc gazele de la 1 iulie?

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 10:59

   

Se scumpesc gazele de la 1 iulie?
GDF SUEZ Energy Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de gaze din tara, a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), majorarea pretului gazelor livrate populatiei cu 20% de la 1 iulie.

GDF si-a motivat cererea prin faptul ca inregistreaza pierderi si nu-si acopera pretul de achizitie al gazelor.

Fostul Distrigaz Sud, achizitionat la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France, in prezent GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale pentru romani, avand 1,3 milioane de clienti.

Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, adica Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.000 km.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1416 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Y.O
rank 5
astia tot pe pierderi merg...? ce sa mai crezi?
Pretul gazelor livrate populatiei ar putea ramane constant pana la 1 ianuarie 2011, a declarat pentru NewsIn presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, spunand totodata ca, cel mult, acesta ar putea fi indexat cu inflatia, in lunile urmatoare.

"De la 1 aprilie, pretul gazelor livrate populatiei va ramane sigur neschimbat. Cererile operatorilor din domeniul gazelor (de a majora pretul gazelor, n.r.) sunt justificate, dar nu in totalitate", a precizat Petru Lificiu.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor