Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:13
2779 citiri
Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Biletele RATB si cele de metrou nu se scumpesc deocamdata, dar companiile ar putea majora tarifele pana la sfarsitul anului in cazul in care nivelul veniturilor si evolutia inflatiei o vor permite.

Posibila majorare a pretului biletelor s-ar putea situa in intervalul 5 - 7 la suta.

"Deocamdata, nu stim daca biletele se scumpesc sau nu. Asteptam cifrele sa vedem daca indeplinim conditiile care ne permit, conform legii, sa majoram sau nu pretul la bilete", a precizat pentru Agerpres directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Potrivit legii, pretul la bilete se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni.

Pretul biletelor de metrou a fost marit cu mai mult de 12 luni in urma, in mai 2009, cu sapte la suta.

RATB nu a modificat la 1 iulie pretul biletelor de calatorie cu transportul in comun, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Primariei Bucuresti.

"Biletele sunt la acelasi nivel si la 1 iulie. O eventuala majorare va fi discutata in Consiliul General, dar, deocamdata, biletele nu se scumpesc", a spus purtatorul de cuvant al Regiei, Mihai Vladarau.

Ultima scumpire a biletelor si abonamentelor RATB s-a produs la inceputul anului 2008, pretul unui bilet valabil pentru orice linie urbana fiind, la ora actuala, de 1,3 lei, iar cel al unui abonament lunar pe toate liniile 50 de lei.

CFR Calatori majoreaza tarifele cu 5% de la 1 iulie

In schimb, CFR Calatori a decis majorarea tarifelor, de la 1 iulie, cu cinci la suta, in conformitate cu ordonanta de modificare a Codului Fiscal, prin care TVA creste cu cinci procente, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu.

Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

CFR Calatori a cerut recent majorarea pretului biletelor cu noua la suta, aici intrand si calculul inflatiei, dar Ministerul de Finante a respins solicitarea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bilete metrou, #pret bilet ratb, #scumpiri bilete CFR , #scumpiri