Vezi ce scumpiri ne asteapta in aceasta toamna

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 10:01
2760 citiri
Vezi ce scumpiri ne asteapta in aceasta toamna

Toamna vine pentru romani cu o serie de scumpiri la produsele esentiale pentru oricare om.

Pretul painii ar putea creste din aceasta toamna cu pana la 30%, pentru ca inundatiile si seceta au afectat culturile de grau, anunta Realitatea Tv.

Si pretul unui litru de ulei ar putea creste, din septembrie, cu 15%, deoarece materia prima si utilitatile s-au scumpit.

Si bolnavii vor scoate mai multi bani din buzunare daca vor sa-si cumpere medicamentele.

Peste doua milioane de romani vor fi grav afectati de introducerea coplatii pentru medicamentele folosite la tratatarea bolilor cronice.

Biletele de tren si metrou se vor scumpi si ele in septembrie cu 8-9 la suta, respectiv cu 10 - 11 la suta, dupa ce conducerile CFR Calatori si Metrorex au cerut in repetate randuri cresterea tarifelor pentru echilibrarea bugetelor, potrivit informatiilor remise Agerpres de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat recent ca planul de restructurare a companiilor de cale ferata nu prevede doar disponibilizari de personal, ci si reorganizari si cresterea veniturilor prin majorari de tarife, nivelurile propuse fiind de 8-9 la suta la CFR Calatori si 10-11 la suta la Metrorex.

"Am facut propuneri pentru majorarea tarifelor cu 8-9 la suta la CFR Calatori si cu 10-11 la suta la Metrorex. Hotararile de Guvern sunt facute, urmeaza ca Guvernul sa ia o decizie", a spus ministrul Transporturilor.

Hotararile de Guvern de majorare a tarifelor la CFR Calatori si Metrorex vor intra spre aprobare cel mai probabil in sedinta de miercuri a Executivului, potrivit reprezentantilor celor doua companii.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu sapte la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#scumpiri toamna, #scumpiri paine, #scumpiri produse , #scumpiri