Calatoriile cu trenul si metroul se scumpesc din toamna

Joi, 05 August 2010, ora 13:19
2364 citiri
Calatoriile cu trenul si metroul se scumpesc din toamna
Foto: Evz

Pierderile inregistrate de CFR Calatori si Metrorex vor determina companiile sa majoreze tarifele, cu circa noua la suta, incepand din toamna acestui an.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, noua scrisoare de intentie la acordul stand-by cu Fondul Monetar International sustine ca cele doua societati, la care se adauga Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), vor trebui sa mareasca tarifele pentru a atinge tinta de arierate stabilita.

Oricum, CFR Calatori si Metrorex au, de circa trei luni, in intentie majorari de tarife, estimate la circa noua la suta pentru CFR si intre sapte si noua la suta pentru Metrorex, insa deocamdata majorarile nu au fost aprobate in Consiliul de Administratie al Metrorex sau in sedinta de Guvern, in cazul CFR Calatori, deoarece societatile au prevazute in statut modalitati diferite de crestere a tarifelor.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu sapte la suta.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#pret cartela metrou, #pret bilet tren, #pret majorare CFR Calatori, #pret majorare Metrorex , #stiri preturi