Cat te costa sa traiesti in cel mai scump oras - vezi preturile comparate cu cele din New York

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 21:45

   

Cat te costa sa traiesti in cel mai scump oras - vezi preturile comparate cu cele din New York
Pentru prima oara, Oslo a fost votat cel mai scump oras din lume, dupa ce, pentru trei ani consecutivi, Tokio s-a aflat pe aceasta pozitie.

Clasamentul intocmit de ECA International, o companie internationala de consultanta in management, a fost intocmit pe baza costurilor bunurilor si serviciilor de zi cu zi, relateaza Business Insider.

Pe locul 2 in top este Luanda, Angola, in timp ce pe locul 3 se afla tot un oras norvegian, Stavanger. Urmeaza, in ordine, Juba, Sudanul de Sud, Moscova, Tokio. Mai multe orase din Elvetia continua clasamentul, fiind vorba de Zurich, Geneva, Basel, Bern.

Pe locul 11 este Port Moresby, din Papua Noua Guinee, urmat de Copenhaga, Danemarca, Nagoya, Japonia, Seul, Coreea de Sud, Stockholm, Suedia, Yokohama, Japonia, Sydney, Australia, Brazzaville, Congo si Helsinki, Finlanda.

New York-ul exceleaza la chirie

Clasamentul sec zugraveste insa un stil de viata, daca iei in calcul cateva preturi din Oslo, in comparatie cu New York-ul, de exemplu, un oras nu tocmai ieftin. Astfel, daca in capitala Norvegiei totul e mai scump, de la mancare la distractie, la New York chiria e in continuare costisitoare, fiind aproape dubla fata de cea de la Oslo.

La Oslo, o cutie de suc ajunge la 3,43 de dolari, in timp ce la New York e numai 1,64. Mai ieftina e in Luanda, Angola, 1 dolar. In Papua Noua Guinee, aceeasi marfa e 2,15, in Danemarca 2,60, iar in Australia 2,24.

Un costum cumparat din capitala Norvegiei e 855 de dolari, pe cand unul luat de la New York e 687. Pana si un televizor plat e mai ieftin in SUA, 690 de dolari. La Oslo acelasi televizor e 910 dolari.

Daca o masa in fuga, ziua, costa, in Norvegia, 46,53 de dolari, la New York e numai 27,69 de dolari. Cina ajunge in primul caz la 112 dolari, pentru doua persoane, in timp ce la la New York cuplul plateste 66 de dolari.

O cafea la Oslo e 6 dolari, pe cand la New York numai 4, iar un bilet la cinema ii costa pe americani 13,95, pe cand la Oslo se plateste peste aceeasi distractie 18,76 de dolari. O intrare la film in Helsinki e 16 dolari, in Sydney 19,26, aproximativ la fel ca in Japonia, insa la Seul e doar 8,52. In Papua Noua Guinee acelasi serviciu ajunge la 18,96, pe cand in Elvetia se depaseste chiar 20 de dolari.

O bere consumata la bar e 14,10 la Oslo, in timp ce la New York nu trece de 8,38. In Angola ajunge la 8,14, 5,16 in Sudanul de Sud, putin peste 10 dolari la Moscova si sub aceasta suma, dar nu cu mult, costa in Japonia sau Elvetia. In Suedia si Finlanda trece insa de 11 dolari.

Un carton de 12 oua e, la Oslo, 8,39 de dolai, pe cand la New York doar jumatate din pret. La Halsinki aceeasi marfa e 4,75 dolari, iar in Congo 3,82, pe cand la Moscova 3,53. In Australia costa 5,17 dolari, in Japonia 4,61, la Seul 4,92, pe cand in Danemarca 7,86. Scumpe, peste 8 dolari, sunt ouale si in Elvetia.

O pereche de blugi costa, in SUA, 79 de dolari, acelasi sortiment vanzandu-se in Oslo cu 176 de dolari.

Cat despre chirie, diferenta e mare: 1.565 de dolari pentru un apartament cu un dormitor la Oslo, fata de 2.750, in aceleasi conditii, la New York.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15197 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Anca!
Mai bine ne spuneai cit ne va lua noua pe gaze si curent.....caci nu traim si nici nu vom trai la New York sau Oslo! Nu de alta dar ce draku sa facem noi acolo?
Utilizator sters
Diferentza dintre Oslo si New York.....
Proprietatzile imobiliare din New York sunt detzinute in proportzie de 90% de perciunatzi, de aici si pretzurile duble. Interesatzi-va cate buildinguri au Goldman, Meryll Lynch, etc., in city.....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor