Cele mai mici preturi, in 50 de ani: Ce tara a stabilit acest record, in criza

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 09:37
3212 citiri
Cele mai mici preturi, in 50 de ani: Ce tara a stabilit acest record, in criza
Foto: Russia Today

O tara europeana afectata inca de efectele crizei economice si de recesiune a stabilit un record in privinta preturilor. Grecii au acum cele mai mici preturi din ultimii 50 de ani.

Preturile au scazut in Grecia cu 2% in luna octombrie, multe produse fiind mai ieftine, de la paine si lapte pana la medicamente, scrie Russia Today. O asemenea situatie nu a mai fost intalnita in Grecia din 1962.

Singurele produse care s-au scumpit in aceasta tara in ultimul an sunt alcoolul si tigarile. Informatiile au fost oferite de institutul de statistica al tarii. In al saselea an de recesiune in care Grecia se afla, somajul si taierea salariilor au determinat o cerere tot mai mica.

Grecii sunt acum cu 40% mai saraci decat cu cinci ani in urma, arata aceleasi cifre ale autoritatilor elene. Din 2012, costul pentru educatie a scazut cu 4,24%, cel din domeniul comunicatiilor - cu 4,2%, pretul transportului e mai mic cu 3,5%, cel pentru recreere si cultura scazand si el cu 3%.

La fel s-a intamplat cu costurile din sistemul de sanatate si cu pretul hainelor si incaltamintei, pentru toate acestea scaderea fiind de 1,1%. Fata de anul trecut, insa, pretul tutunului si alcoolului a crescut in Grecia cu 3,5%, in luna octombrie. Inflatia Greciei este sub media zonei euro, conform informatiilor furnizate de FMI.

Pana acum, Grecia a primit un imprumut extern de 240 de miliarde de euro, urmatoarea transa de 1,35 de miliarde de euro fiind conditionata de respectarea unor angajamente pe care regimul de la Atena si le-a asumat.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#preturi ieftiniri scumpiri grecia, #criza recesiune grecia imprumut fmi , #stiri preturi