Comerciantii contesta deja Observatorul Preturilor: ar fi o munca uriasa

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 13:33
1415 citiri
Comerciantii contesta deja Observatorul Preturilor: ar fi o munca uriasa
Foto: arhiva

Filip Cristescu, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, este de parere ca infiintarea Observatorului Preturilor reprezinta o munca uriasa pentru comercianti.

"Pentru noi ar fi un volum de munca absolut imens, iar pentru consumator un volum de date imens. Preturile din retail se schimba in functie de promotiile, de preturile de la furnizor, de zonele geografice in care avem magazine", a declarat Cristescu la Realitatea FM.

Acesta a mai spus ca retailerii nu au cum sa profite de pe urma crizei, asa cum s-a vehiculat.

"Omul alege pretul cel mai ieftin singur, nu are nevoie de un organism al statului, care sa publice pe un site zeci de mii de articole din zeci de zone georgrafice. Daca un comerciant vinde scump, acela va iesi din piata", a mai spus vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat marti ca lansarea unui Observator al Preturilor, un program similar cu cel lansat din Grecia, va fi facuta in viitorul apropiat, pentru ca cetatenii sa fie bine informati si sa aleaga locul de unde isi vor face cumparaturile, la cele mai mici preturi.

"Nicio autoritate a statului nu va interveni in politica comerciala si nici in decizia consumatorului. Noi vrem doar sa procedam la o informare corecta a cetateanului. In momentul de fata proiectul prevede o analiza zilnica, chiar si anuala, in functie de produs. Colectarea informatiilor se va face prin inspectorii de specialitate de la Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor", a declarat marti ministrul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Observatorul Preturilor, #Observatorul Preturilor comercianti , #stiri preturi