Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

OMV Petrom ieftineste benzina si motorina

Marti, 06 Iulie 2010, ora 21:34
2244 citiri
OMV Petrom ieftineste benzina si motorina

Compania petroliera OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, va scadea de miercuri pretul de referinta la benzina cu 9 bani/litru si la motorina cu 11 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat marti compania.

Astfel, pretul de referinta la benzina Premium fara plumb 10 ppm va fi de 4,51 lei/litru, iar benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 4,89 lei, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 va costa 4,65 lei, iar cel de OMV Carrera 100 va fi 5,31 lei/litru.

De asemenea, motorinele Petrom vor fi mai ieftine cu 11 bani/litru. Motorina OMV Premium Diesel va fi 4,89 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel va costa 4,59 lei, iar Euro Diesel 5 va fi 4,37 lei/litru, in timp ce motorina Top Euro Diesel 5 va costa 4,55 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#omv petrom ieftinire pret carburanti, #ieftinire pret carburanti , #stiri preturi