Ziare.com

Radulescu: Producatorii gasesc subterfugii pentru a creste pretul painii

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 10:40

   

Radulescu: Producatorii gasesc subterfugii pentru a creste pretul painii
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, a declarat joi, la Arad, ca in opinia sa productia de grau a tarii noastre a fost destul de buna.

"Avem in acest an o productie de grau de 5,6 milioane tone, din care 40% este foarte bun de panificat, 20 % intruneste conditii medii, iar restul este un grau care, in cupaje, ar merge poate si la panificatie, dar care se cauta foarte bine la export", a sustinut Adrian Radulescu.

Intrebat daca exista posibilitatea majorarii pretului painii, acesta a opinat ca piata va fi cea care va decide acest lucru, scaderea puterii de cumparare a populatiei urmand sa influenteze in sens pozitiv, impiedicand cresterea pretului.

"Pe de alta parte insa, se gasesc o serie de subterfugii. La paine eu cunosc un subterfugiu folosit de producatori de ani de zile: hai sa vedem care a fost greutatea unei franzele in 1995 si cat este greutatea acesteia in 2010. Nu ii acuz pe producatorii de paine decat de faptul ca franzela ca si greutate a scazut, iar ca pret a crescut", a adaugat secretarul de stat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Adrian Radulescu s-a aflat joi la Arad pentru a lua parte la deschiderea celei de-a XXI-a editii a Targului Agromalim, eveniment organizat la Complexul Expo International, de Camera de Comert Industrie si Agricultura.

La editia din acest an a targului sunt prezente peste 230 de firme de profil din Romania, Ungaria, Germania, Marea Britanie si Spania.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 711 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor