Tarile cu cel mai ridicat si cel mai scazut cost de trai - pe ce loc e Romania

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 19:50
23432 citiri
Tarile cu cel mai ridicat si cel mai scazut cost de trai - pe ce loc e Romania

Tarile europene au costul de trai cel mai ridicat, impreuna cu unele dintre cele mai dezvoltate tari de pe celelalte contintente ale lumii.

Patru dintre primele cinci tari din lume privind costul ridicat al vietii sunt din Europa, potrivit unui studiu realizat de Consumer Price Index, cu Elvetia pe primul loc, urmata de Norvegia, scrie Daily Mail

Pe locul 3 se situeaza Venezuela, una dintre aparitiile surprinzatoare din top 20, alaturi de Kuweit, pe 9. Locurile 4 si 5 sunt ocupate de Islanda si Danemarca. Pe 6 si 7 sunt Australia si Noua Zeelanda, iar pe 8 Singapore.

Clasarea Venezuelei atat de sus se datoreaza economiei fluctuante, ceea ce inseamna ca salariile sunt mici, preturile bunurilor continua sa creasca, iar criza economica se inrautateste. Petrolul reprezinta principala sursa de venit a tarii, respectiv 96 la suta din exporturi.

Marea Britanie este a 10-a tara din punctul de vedere al costului de trai, Franta e pe locul 14, iar Germania pe 25. Canada (locul 20) si SUA (locul 24) sunt tarile in care traiul este cel mai scump pe continentul nord-american, in timp ce Rusia este pe 43, iar China pe 82.

Cele mai bune tari de trait in cazul unei apocalipse climatice

In ce priveste tarile cu cel mai scazut cost de trai, acestea sunt India si Nepal, urmate de Pakistan, Tunisia si Algeria. Moldova este a sasea tara privind costul de trai scazut, urmata de Egipt si Macedonia. De asemenea, si Ucraina are un cost mic al traiului, iar tarile europene care urmeaza din acest punct de vedere sunt Albania (locul 97), Bosnia-Hertegovina (96), Romania (95), Serbia (94) si Bulgaria (93), toate vecine de clasament.

Tara noastra are astfel al saselea cel mai scazut cost de trai din Europa si unul dintre cele mai mici dintre cele 119 tari analizate.

Romania sta bine si in ce priveste costul chiriei, a 21-a tara in randul celor cu cel mai scazut indice, cel mai ridicat cost fiind in Singapore, urmata de Hong Kong si Qatar. De asemenea, tara noastra este pe locul 20 privind cele mai ieftine alimente, cele mai scumpe fiind in Elvetia. In ce priveste puterea de cumparare, Romania nu sta chiar rau, fiind pe locul 74, peste Bulgaria, Serbia si Rusia. La acest capitol conduce detasat tot Elvetia, urmata de Arabia Saudita si SUA.

In anul 2014, Romania a ocupat o pozitie similara in ce priveste costul de trai, fiind pe locul 91 din 113 tari incluse in studiu. In realizarea Consumer Price Index se iau in calcul pretul alimentelor, al transportului, al iesitului la restaurant sau al utilitatilor.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....