Vezi cat te costa divortul, in functie de orasul in care stai

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:57
11718 citiri
Vezi cat te costa divortul, in functie de orasul in care stai

Casatoriile se desfac, incepand din acest an, la Primarie, in fata ofiterului de stare civila, dupa ce Codul familiei a fost modificat prin Legea nr. 202 din 25 octombrie 2010.

Astfel, in conditiile in care ambii soti sunt de acord si nu au copii minori nascuti sau adoptati in timpul casatoriei, desfacerea acesteia poate fi constatata de ofiterul de stare civila din unitatea administrativ-teritoriala, unde sotii au incheiat casatoria sau din unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla ultima locuinta comuna a acestora.

Cat costa sa divortezi, in functie de judetul in care te afli? Iata cateva din tarifele cerute, prezentate de Mediafax:

-Vrancea- 500 de lei

-Suceava- 500 de lei

-Vaslui- 600 de lei

-Galati- 300 de lei

-Botosani- nu a fost inca stabilita taxa de divort administrativ, dar primarul Catalin Flutur sustine ca va propune Consiliului local o taxa de 500 de lei.

-Neamt- nici la Piatra Neamt Consiliul Local nu a stabilit inca nicio taxa pentru acest tip de divort.

-Alba- taxa variaza intre 300 si 500 de lei. Spre exemplu, Primaria Cugir a stabilit o taxa de 300 de lei, iar Primaria Alba Iulia - 500 de lei.

-Arad- la nivel local nu a fost stabilita deocamdata nicio taxa pentru divortul pe cale administrativa, procedurile fiind gratuite.

-Bihor-300 de lei

-Bistrita-Nasaud- 500 de lei

-Brasov- 300 de lei

-Cluj- nu a fost stabilita nicio taxa pentru procesarea documentelor, aceasta urmand a fi aprobata in prima sedinta a Consiliului Local Cluj-Napoca.

-Harghita- cuantumul taxei de desfacere a casatoriei difera foarte mult de la un oras la altul, variind intre 39 de lei si 600 de lei.

- Miercurea Ciuc- 100 de euro

- Harghita- cea mai mica taxa, 39 de lei, este perceputa in orasul Baile Tusnad.

- Hunedoara- consilierii locali din municipiul resedinta, Deva, au decis sa nu aplice nicio taxa pentru divortul pe cale administrativa. In schimb, locuitorii municipiului Hunedoara trebuie sa plateasca 400 de lei pentru divortul pe care administrativa, tariful fiind adoptat de Consiliul Local.

-Mures- 650 de lei

-Satu Mare- 200 de lei

-Salaj- 500 de lei

-Sibiu- municipalitatea nu a hotarat inca taxa perceputa pentru aceasta actiune, suma urmand a fi stabilita in prima sedinta a Consiliului Local Sibiu.

-Timis-divortul pe cale administrativa nu este pus in aplicare de autoritatile locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#pret divort, #cost divort, #bani divort , #stiri preturi