Cât au ajuns să coste un șezlong, o limonadă, o cafea și un covrig pe plajă, în Constanța

Marti, 25 Iunie 2024, ora 04:00
19073 citiri
Cât au ajuns să coste un șezlong, o limonadă, o cafea și un covrig pe plajă, în Constanța
Plajă din Constanța, iunie 2024 / FOTO: Andi Miron

Weekendul prelungit 22-24 iunie este cel mai aglomerat de pe litoralul românesc, de la începutul sezonului. Sute de mii de turiști au venit la malul Mării Negre, pentru a profita de ziua liberă stabilită de stat, de Rusalii. Nu doar Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord atrag vizitatorii precum un magnet, ci și plajele din Constanța.

Mulți dintre turiștii care-și doresc un city break, la doar două ore de București, optează pentru plajele din Constanța. În weekendul care tocmai a trecut, plajele au fost pline până la refuz. De la ora 12:00, niciun șezlong nu a mai fost liber. În ciuda intervalului periculos de expunere la soare, românii s-au înghesuit pe plajele din Constanța. Cei care nu au mai prins șezlonguri au fost nevoiți să-și întindă cearșaful sau prosopul pe jos.

Pe una dintre cele mai cunoscute plaje din Constanța, în timpul săptămânii, închirierea unui șezlong costă 40 de lei în primele două rânduri și 30 de lei în rest, „mai în spate” - așa cum spun administratorii. În weekend, prețurile cresc: 60 de lei la șezlongurile din primele rânduri și în rest, 50 de lei. Prețurile la paturile cu baldachin variază între 150 și 200 de lei. Pe aceeași plajă, o limonadă costă de la 20 de lei. Cele cu topping costă cu doi lei în plus, iar pentru o cafea cu lapte, turiștii trebuie să scoată din buzunar 16 lei.

Încă mai există și vânzători ambulanți, care se plimbă pe plajă. Un covrig ce se vinde la covrigăriile obișnuite cu 2,5 lei, pe plajă costă 10 lei. Dacă nu dorești să cumperi, comerciantul vine cu o contraofertă, 15 lei pentru doi covrigi.

Start de sezon: cât costă cazările din Constanța vs. Mamaia vs. Vama Veche

În general, în Constanța, cazările sunt mai ieftine decât cele din Mamaia sau Vama Veche, prin imobilele tip „AirBnb”, închiriate de persoanele fizice. O noapte de cazare într-un apartament cu două camere în Constanța costă, în medie, 300-350 de lei, în cele mai bune zone, iar în Mamaia și Vama Veche, prețurile medii sunt cu 30-50% mai mari, pentru o cameră. Prețuri mai mari sunt în stațiunile menționate și la marketurile din zonă, în timp ce orașul Constanța oferă o ofertă foarte largă și de restaurante, plus locuri pentru plimbare, săli de fitness, muzee, mall-uri ș.a.

În Constanța există mai multe plaje lărgite, bine întreținute. Pe una dintre ele se organizează an de an un celebru festival muzical, care se desfășoară pentru câteva zile consecutive. De asemenea, Bd. Tomis se închide pentru pietoni în weekend, precum Calea Victoriei din București, iar noaptea, petrecerile sunt în toi, atât la exterior, cât și la interior.

Un nou incendiu de vegetație afectează circulația feroviară între București și Constanța
Un nou incendiu de vegetație afectează circulația feroviară între București și Constanța
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă marţi, 16 iulie, că circulaţia feroviară este oprită la această oră pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, din cauza unui incendiu de...
Metoda prin care o insulă grecească încearcă să descurajeze turismul. „Îi debarcăm în apă / Haotic și frustrant”
Metoda prin care o insulă grecească încearcă să descurajeze turismul. „Îi debarcăm în apă / Haotic și frustrant”
Într-o insulă grecească se încearcă o luptă față de turismul în masă. Este vorba despre Creta, care s-a săturat de turiști. Iar grupurile care vor să viziteze o plajă faimoasă...
#preturi, #Constanta, #litoral, #turism , #Preturi
  1. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  2. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  3. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  4. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  5. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  6. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  7. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera
  8. Consilierul lui Rareș Petru Achiriloaie (ANPDCA) a demisionat
  9. Adrian Cioroianu a devenit oficial suspect în dosarul dezvăluirii că Emilia Șercan analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană
  10. Mesaj Ro-Alert de urgență GRAVĂ pentru București. Ce recomandă autoritățile FOTO