ANCOM vrea scaderea cu 30% a tarifelor de terminare a apelurilor telefonice

Vineri, 05 August 2011, ora 10:10
1647 citiri
ANCOM vrea scaderea cu 30% a tarifelor de terminare a apelurilor telefonice

Autoritatea Nationala pentru Administratie si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) propune o noua scadere cu peste 30% a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa si mobila.

Astfel, autoritatea propune ca tarifele maxime de terminare practicate de cei 50 de operatori de telefonie fixa identificati ca avand putere semnificativa de piata sa scada in prima etapa cu 15,5%, de la 0,97 eurocenti/minut la 0,82 eurocenti/minut la 1 ianuarie 2012 si cu 18% pana la 0,67 eurocenti/minut de la 1 iulie 2012, rezultand o reducere cu aproximativ 31% a tarifelor actuale de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa pana la mijlocul anului viitor.

Tarifele de terminare a apelurilor sunt exact acele tarife de interconectare pe care le practica operatorii telecom in cazul convorbirilor initiate de un utilizator al unei retele catre un utilizator din alta retea.

Plata acestor tarife este suportata de operatorul in reteaua caruia a fost initiat apelul catre operatorul catre reteaua caruia a fost efectuat apelul si se regaseste in costurile achitate de utilizatorii finali care initiaza apelurile.

De asemenea, ANCOM propune ca tarifele sa nu mai fie diferentiate in functie de intervale orare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe piata terminarii apelurilor in retelele mobile de telefonie, ANCOM a identificat sase operatori cu putere semnificativa: Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone.

Ca si pe piata terminarii apelurilor la puncte fixe, ANCOM propune mentinerea sau, acolo unde este cazul, impunerea obligatiilor in mod similar, in sarcina tuturor operatorilor identificati cu putere semnificativa pe aceasta piata. Obligatiile sunt aceleasi ca cele impuse pe piata terminarii apelurilor la puncte fixe.

In ceea ce priveste obligatia de control al tarifelor, ANCOM propune impunerea unor tarife maxime simetrice pentru toti operatorii. Acestea vor fi de 4,24 eurocenti/minut incepand cu 1 ianuarie 2012 si 3,46 eurocenti/minut incepand cu 1 iulie 2012.

Avand in vedere ca cei sase operatori de telefonie mobila practica tarife diferite pentru serviciile de terminare a apelurilor, reducerile propuse in prima etapa sunt cuprinse intre 16% si 27%, pana la niveluri simetrice pentru toti operatorii, urmate de o a doua etapa de reducere cu 18% a tarifelor tuturor operatorilor, incepand cu 1 iulie 2012.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#telefonie mobila tarife, #reducere tarife, #terminare apeluri reducere , #telefonie