Apelurile in roaming, mai ieftine de la 1 iulie - Vezi ofertele companiilor de telefonie

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 30 Iunie 2011, ora 12:17
4098 citiri
Apelurile in roaming, mai ieftine de la 1 iulie - Vezi ofertele companiilor de telefonie

De la 1 iulie, companiile de telefonie trebuie sa-si schimbe din nou planurile tarifare de roaming pentru apelurile de voce, conform cerintelor UE.

Cu toate acestea, operatorii din Romania vin pe langa asta si cu oferte speciale, constand in minute, sms-uri sau alte reduceri, pentru cei care pleaca peste hotare (dar in UE), indiferent de motiv.

De exemplu, Orange Romania a lansat, din 15 iunie, noi oferte pentru optiunile Permis de vacanta si Favourite Country prin care clientii Orange beneficiaza de tarife mici in roaming. Optiunea Permis de vacanta poate fi activata atat de abonatii Orange, cat si de clientii PrePay, iar acestia primesc minute de voce, mesaje scrise si Internet mobil.

Permis de vacanta include 15 minute pentru convorbiri, 15 mesaje scrise si 1MB pentru Internet pe mobil, valabile in Uniunea Europeana, Elvetia si Moldova, pentru 4,20 euro. Optiunea poate fi folosita si in Croatia, SUA, Turcia sau China (exclusiv pentru abonati) cu 8,40 euro.

Cu Favourite Country, abonatii Orange isi pot alege o tara favorita pentru care primesc minute de roaming la preturi mai mici cu peste 40% fata de noile tarifele standard impuse de Uniunea Europeana. Optiunea Favourite Country contine 60 de minute in roaming cu doar 12,09 euro si este disponibila pentru oricare dintre tarile Uniunii Europene, Elvetia sau Moldova. Clientii care calatoresc in Israel sau Serbia isi pot activa optiunea Favourite Country si primesc 40 de minute pentru 32,25 euro.

Optiunile Permis de vacanta si Favourite Country pot fi activate de mai multe ori, in functie de necesitatile de consum ale clientilor. Astfel, prin activari succesive, minutele disponibile se cumuleaza si sunt valabile 30 de zile de la data ultimei activari.

Oferte si de la Cosmote

Cu extraoptiunea Roaming Traveler de la Cosmote, minutele nationale si internationale incluse in abonament pot fi folosite pentru apeluri initiate in roaming in tarile din Grupul 1 0(tarile UE plus Liechtenstein, Norvegia si Islanda) catre tarile din Grupul 1, cu un tarif de 1,12 euro pentru fiecare 30 minute ale unui apel efectuat.

In cazul in care toate minutele nationale si internationale incluse in abonament au fost consumate, pentru apelurile initiate in roaming zona 1 catre tarile din Grupul 1, clientii vor fi tarifati cu 1,12 euro pentru fiecare 30 minute de convorbire plus 0,32 euro pentru fiecare minut de convorbire. Apelurile primite in roaming in tarile din Grupul 1 vor fi tarifate cu 1,12 euro pentru fiecare 15 minute ale unui apel primit.

In privinta apelurilor initiate in roaming, pentru utilizatorii de cartele preplatite care nu au disponibile minute nationale si internationale in cont sau au consumat aceste minute, la fiecare minut de apel se adauga o taxa de 0,26 euro credit, in plus fata de tariful de 0,90 euro credit perceput pentru fiecare 30 de minute de apel.

Tarifarea se face la minut, pentru fiecare minut indivizibil al apelului initiat. Apelurile receptionate in roaming in tarile din Grupul 1 vor fi taxate cu 0,90 euro credit pentru fiecare 15 minute de convorbire.

Ce ofera Vodafone?

Cei de la Vodafone nu au fost atat de receptivi cu privire la solicitarile noastre legate de informatiile despre tarifele pentru roaming asa ca singurele date pe care le-am gasit au fost pe site-ul companiei. Vodafone pare sa nu aiba nicio oferta speciala pentru clientii sai, care beneficiaza numai de reducerea impusa.

"Incepand din 16 iunie 2011, prin serviciul de roaming Vodafone World vei beneficia de un mod de tarifare mai avantajos pentru apelurile initiate si primite din Uniunea Europeana, Elvetia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia (Zona 1 Vodafone World) catre destinatii din aceeasi zona", se arata intr-un comunicat de pe site-ul companiei.

Astfel ca un apel catre Romania sau catre destinatii internationale din UE va costa 0,35 euro/minut fara TVA, in timp ce un apel primit va costa 0,11 euro/minut fara TVA.

RCS&RDS scade cu 26% tarifele de roaming in UE

Si compania RCS & RDS a anuntat ca va reduce tarifele in roaming incepand de vineri, 1 iulie, si ofera preturi cu 43% mai mici fata de alte oferte de roaming.

Astfel, incepand cu 1 iulie 2011, RCS & RDS va reduce tarifele valabile pentru roaming in Uniunea Europeana (UE) astfel cu 26% pentru apelurile initiate, la 0,20 euro/minut si cu 19% pentru apelurile primite, la 0,09 euro/minut.

Momentan compania tarifeaza apelurile initiate cu 0,27 euro/minut si apelurile primite cu 0,11 euro/minut.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#apeluri roaming 1 iulie, #oferte companii roaming, #oferte companii telefonie 1 iulie , #telefonie