Cartele prepay cumparate doar cu buletinul - proiect PDL

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 09:58
3022 citiri
Cartele prepay cumparate doar cu buletinul - proiect PDL
Foto: Arhiva

Un grup de parlamentari PDL a initiat un proiect legislativ care prevede ca orice doritor de a achizitiona o cartela telefonica prepay va trebui sa se prezinte la magazin cu buletinul.

Astfel, vanzatorul va avea obligatia sa ii inregistreze datele personale si sa le comunice operatorului, potrivit Jurnalul National.

In plus, pedelistii vor ca si cei care deja detin o cartela prepay sa fie identificati, ei fiind obligati ca, in termen de jumatate de an de la intrarea in vigoare a legii sa se prezinte cu buletinul la cel de la care au cumparat cartela.

Altfel, dupa expirarea acestui termen, furnizorul are obligatia de a suspenda respectivele numere de telefon.

Totodata, daca posesorul unei cartele se decide s-o vanda, trebuie sa anunte operatorul in termen de 10 zile. Noul posesor trebuie, de asemenea, sa se prezinte cu buletinul.

In cazul in care cartela i-a fost furata sau s-a deteriorat, posesorul trebuie de asemenea sa anunte operatorul in maximum 24 de ore, riscand altfel o amenda intre 1000 si 5000 lei.

Proiectul legislativ a fost discutat, marti, intr-o prima comisie la Senat, de unde a primit insa aviz negativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#cartele prepay buletin, #cartele buletin proiect pdl , #telefonie