Intretinerea ar putea ramane la fel, in aceasta iarna

Luni, 16 August 2010, ora 08:10
2443 citiri
Intretinerea ar putea ramane la fel, in aceasta iarna
Foto: Arhiva

Pretul intretinerii ar putea ramane acelasi ca iarna trecuta, cel putin in acest an, daca propunerea Grupului de lucru interministerial, constituit pentru a scapa populatia de cresterea costului termoficarii va fi acceptata. Grupul va cere amanarea aplicarii normelor care ar arunca in aer pretul intretinerii, cel putin pana in martie.

Recent, premierul Emil Boc le-a cerut ministrilor implicati ca, in termen de maximum zece zile, pana pe 19 august, sa ii prezinte un raport privind variantele de subventii la energia termica furnizata in sistem centralizat pentru populatie.

Raportul va fi elaborat de catre un comitet interministerial, din care fac parte ministrii Economiei, Muncii, Administratiei, Mediului, precum si oficiali ai Ministerului Finantelor si Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

Populatia ar putea scapa, deci, intr-o prima faza, de cresterea brusca a pretului termoficarii, scrie Gandul.

Potrivit calculelor facute de presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta, la iarna, pentru un apartament standard, doua camere locuit de trei persoane, situat intr-un bloc necontorizat, numai pentru apa calda si caldura se va plati in medie lunar cate 797 de lei de catre locuitorii din Mangalia, cate 790 de lei de catre locuitorii din Buzau, cate 714 lei de catre cei din Botosani sau cate 578 de lei de catre craioveni.

Cele mai mici facturi le vor avea locuitorii din Constanta, cate 363 de lei lunar, urmati de cei din Ploiesti cu cate 403 lei lunar sau de cei din Bacau cu 405 lei lunar. La Timisoara, pretul platit pentru o gigacalorie va creste cu 178%, la Targu-Mures cu 169%, iar la Botosani cu 220%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#intretinere iarna 2010, #intretinere 2010, #preturi intretinere iarna 2010 , #utilitati