Taxa pe stalp scumpeste curentul de la 1 iulie

Luni, 23 Iunie 2014, ora 16:44

   

Taxa pe stalp scumpeste curentul de la 1 iulie
Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va recunoaste din 1 iulie in facturile la electricitate costurile Hidroelectrica si Nuclearelectrica aferente taxei pe constructiile speciale, a declarat luni Marian Cernat, director in ANRE.

Potrivit lui Cernat, vor fi luate in calcul costurile suportate de cei doi producatori de energie cu prima transa din taxa pe stalp.

Anunt oficial: Taxa pe stalp se va regasi in facturi. Cu cat vom plati mai mult (Video)

"Ajustarea nu are legatura cu dubla facturare, ci cu taxa pe stalp. Inca nu se stie impactul in factura finala", a afirmat Cernat intr-o conferinta pe teme energetice.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet, a declarat la sfarsitul lunii mai ca facturile ar putea sa creasca cu 1-2%.

Impozitul pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei, a fost introdus la inceputul acestui an. Prima transa din taxa a fost platita pana la 26 mai, iar a doua are ca termen data de 25 septembrie.

Potrivit estimarilor administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania trebuie sa plateasca in acest an 163 milioane de lei impozit pe constructiile speciale, in timp ce costurile pentru Nuclearelectrica sunt evaluate la aproximativ 100 de milioane de lei.

Guvernul estimeaza ca incasarile din taxa pe stalp vor totaliza 1,5 miliarde de lei.

Hidroelectrica si Nuclearelectrica sunt singurii producatori de energie pe care ANRE ii obliga sa livreze electricitate la preturi reglementate pentru populatie si firme mici.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2828 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Constant
rank 5
Taxa pe stalp scumpeste curentul de la 1 iulie. Nu se poate!
Pontaxe v-a explicat ca veti fi taxati mai putin, ca veti castiga mai mult, ca va fi de munca petru toti cei 3 milioane de someri!

Asa ca, mucles! Ce mai conteaza citiva lei? Cind va va merge atat de bine?
ioanr
rank 5
Cel mai
cinstit si competent guvern, ne face viata "mai usoara", asa cum a promis, atat celor ce i-au votat cat si celorlalti.
Parerea mea este ca acest ANRE mai mult incurca lucrurile in domeniul energetic.De ce nu place conceptul de piata concurentiala reala ?
Pe alta parte, toate aceste biruri sunt colectate de stat si folosite pentru ce ? Oare o sa primeasca omul de rand vreun raspuns candva ? As face o paralela cu sanatatea, mai bine zis, cate impoxite si taxe ar trebui sa alimenteze conturile acestui domeniu si de fapt, ce dezastru e in sanatate ! Cum credeti ca se poate numi acest rezultat, inafara de INCOMPETENTA !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor