Vezi care sunt valorile pentru gigacalorie, in marile orase din tara

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 22:28
2077 citiri
Vezi care sunt valorile pentru gigacalorie, in marile orase din tara

Pretul gigacaloriei va fi marea problema din iarna care urmeaza. Valoarea acesteia va creste pe de o parte ca urmare a sistarii acordarii de subventii de la buget, pe de alta ca urmare a cresterii TVA.

In aceasta perioada, primariile din orasele in care agetul termic este furnizat prin sisteme centralizate, calculeaza o valoare noua estimativa pentru gigacalorie.

In baza acestei valori se vor stabili si subventiile ulterioare care vor fi suportate, acolo unde exista fonduri din bugetul administratiilor locale. Desi, in toate orasele mari situatia se anunta critica, Clujul este singura localitate unde este deja cert faptul ca valoarea gigacaloriei nu se va modifica.

Pretul gigacaloriei va ramane neschimbat, la Cluj, doar pentru consumatorii casnici racordati la sistemul centralizat de incalzire, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Regiei Autonoma de Termoficare Cluj. Pretul nemodificat al gigacaloriei a fost aprobat de Consiliul Local.

Familiile cu venituri sub 2.500 lei ar putea primi ajutoare pentru plata caldurii

In Constanta, locuitorii vor plati la iarna 150 de lei pe gigacalorie, comparativ cu pretul de 137 de lei aplicat in luna ianuarie a anului in curs, din cauza cresterii TVA, a declarat Radu Mazare pentru Radio Romania Actualitati.

"Majorarea este exclusiv din cauza cresterii TVA. Acest TVA se aplica inclusiv la cota de subventie, deci cresterea cu 5% a taxei se va aplica sumei totale pe care, ulterior, noi o subventionam", a precizat Mazare, la finalul sedintei de Consiliu Local Municipal desfasurate vineri.

Pretul gigacaloriei ar putea creste cu 250% in Bucuresti

In Bucuresti, pretul de 167 de lei pe gigacalorie, aparut in presa, este doar una dintre ipotezele de lucru luate in calcul de grupul de analiza constituit la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei.

PMB mai precizeaza ca in Bucuresti apa calda si caldura au cel mai scazut pret dintre cele opt municipii din tara.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, a declarat, tot pentru Radio Romania Actualitati, ca va supune discutiei Consiliului Local problema acordarii subventiilor pentru populatie pentru incalzire din bugetul Primariei, si asta pentru ca in Vaslui facturile pentru caldura si apa calda vor fi duble fata de anul trecut, prin eliminarea subventiilor de la stat.

Costul unei gigacalorii va fi de 360 de lei, fata de 180 cat a fost iarna trecuta.

Blaga si Videanu vor sa reduca pretul la gigacalorie

Consiliul Local Targu Mures discuta saptamana viitorare majorarea pretului gigacaloriei de la 193 lei, cat plateste in prezent populatia, la peste 327 de lei, cat este media pretului real de productie a gigacaloriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#gigacalorie, #costuri incalzire, #valoarea gigacaloriei , #utilitati