Vezi cat vor plati bucurestenii la RADET daca au repartitoare

Joi, 28 Iulie 2011, ora 19:59
3406 citiri
Vezi cat vor plati bucurestenii la RADET daca au repartitoare

Bucurestenii vor plati anual in medie catre RADET 3.471 de lei, daca stau intr-un apartament cu doua camere, 4.749 lei in cazul unuia de trei camere si 6.046 lei pentru o locuinta de patru camere, in conditiile in care acestea sunt dotate cu contoare si repartitoare, potrivit calculelor estimative realizate de Ariston Thermo Romania.

Daca apartamentele nu detin repartitoare, preturile vor ajunge la 4.870 lei anual pentru doua camere, 6.822 lei pentru trei camere si, respectiv, 8.720 lei pentru patru camere.

Pretul gigacaloriei explodeaza: apa calda si caldura, mai scumpe cu 37%

Costul gigacaloriei facturat la populatie se va majora cu 37%, de la 124 lei cu TVA, la 169,8 lei cu TVA, incepand cu data de 1 august, conform Consiliului General al Muncipiului Bucuresti.

Astfel, potrivit estimarilor Ariston Thermo Romania, pentru proprietarii apartamentelor dotate cu centrale termice pe gaz, costurile vor fi mai mici cu sume cuprinse intre 1.260 de lei si 5.000 de lei. Spre exemplu, in cazul unui apartament de trei camere dotat cu contoare si repartitoare economiile anuale intre incalzirea cu centrala si incalzirea de la RADET vor fi de 1.764 de lei. In cazul unui apartament fara contoare si repartitoare, economiile ajung la 3.837 de lei.

Tinand cont de diferentele foarte mari ce se vor inregistra intre facturile la gaz si cele achitate catre RADET, recuperarea investitiei in echiparea apartamentului cu centrala termica si radiatoare noi se va putea realiza intr-un an si patru luni, daca se ia in calcul un apartament de patru camere ce nu dispune de repartitoare si contoare.

La inceputul anului 2011, in Capitala, aproximativ 80% dintre apartamente erau inca bransate la RADET.

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...