Ferește-te de cancer printr-o metodă simplă, spun experții francezi: Bea o băutură și ia o pastilă

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 02:22
10670 citiri
Ferește-te de cancer printr-o metodă simplă, spun experții francezi: Bea o băutură și ia o pastilă
Vinul roșu previne cancerul datorită unei substanțe speciale FOTO: Ars Technica

Un grup de experți de la Institutul de Sănătate și Cercetare Medicală din Paris a găsit noi dovezi care indică faptul că prin folosirea unei metode simple poți sta departe de cancer, protejându-te și prevenind îmbolnăvirea.

Cercetătorii conduși de Dephine Lissa si Guido Kroemer au început explorarea modalității de a încetini sau a stopa formarea celulelor care conțin mai mulți cromozomi, pe care ei le consideră că sunt o parte esențială în formarea cancerului. Ei au descoperit că vinul roșu și aspirina te feresc de cancer, potrivit Ars Technica.

Celulele normale sănătoase sunt diploide, ceea ce înseamnă că au două copii ale fiecărui cromozom, unul de la fiecare părinte. Dar, în timpul formării cancerului, celulele maligne timpurii sunt de multe ori tetraploide, cu patru seturi de cromozomi, explică experții francezi.

De ce boala unui organ de 80 de grame din corp este atât de mortală: Experții au descifrat misterul

Cele mai multe celule tetraploide mor înainte de a deveni maligne. Aceste celule deviante pot fi distruse de către sistemul imunitar, ca parte a programului de supraveghere a cancerului.

Cercetătorii arată că uneori, aceste celule nu sunt tratate, permițându-le să continue să acumuleze cromozomi și să dobândească mutații genetice, transformându-se în celule canceroase periculoase.

Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii

Resveratrolul și aspirina au redus formarea celulelor canceroase

În studiul lor, oamenii de știință au căutat medicamente care ar putea distruge celulele tetraploide, dar care ar lăsa și celulele diploide sănătoase relative intacte.

Experții au constatat că aspirina, pe lângă proprietățile sale care duc la ameliorarea durerilor de cap și chiar la protejarea inimii, ar putea preveni cancerul de colon.

Pe de altă parte, cei care beau mereu vin roșu ingerează resveratrol în mod regulat. Aceasta substanță se găsește și în strugurii roșii, unt de arahide, ciocolată neagră și afine.

Cum stai departe de bolile de inimă: Trebuie să înlături un obicei dăunător zilnic, făcut în casă

Deși nu este încă sigur ce efecte protectoare are resveratrolul împotriva bolilor, există multe studii care indică faptul că această substanță poate ajuta la prelungirea duratei de viață, la protejarea inimii și la prevenirea anumitor forme de cancer.

Oamenii de știință francezi de la Institutul de Sănătate și Cercetare Medicală din Paris au descoperit faptul că resveratrolul, aspirina și derivații lor biochimici au redus formarea celulelor tetraploide canceroase.

Quarterly Report - Editia 4

Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu susține că România va intra în Schengen cu drepturi depline, pe cale terestră, până la sfârșitul anului 2024. „Promisiunea” a fost făcută de Ziua Românilor...
#prevenire cancer, #vin rosu cancer, #aspirina cancer, #cancer prevenire, #cancer prevenire aspirina, #vin rosu beneficii, #vin rosu sanatate , #stiri internationale