Cei din Generația Z și milenialii își abandonează prietenii discret. Care sunt motivele. "Este trist, dar în cele din urmă înveți"

Duminica, 23 Iunie 2024, ora 14:48
23653 citiri
Cei din Generația Z și milenialii își abandonează prietenii discret. Care sunt motivele. "Este trist, dar în cele din urmă înveți"
Grup de prieteni FOTO Pixabay

Persoanele din Generația Z au creat agitație acum doi ani prin renunțarea tăcută la joburi — un termen ingenios pentru a descrie atitudinea de a face doar minimul necesar, cunoscută și sub denumirea de a acționa conform salariului.

Acum, procedează la fel și cu prieteniile și relațiile care nu mai sunt perfecte — acelea în care nu mai simt cu adevărat ceva.

Într-un clip TikTok postat luna trecută, o creatoare de conținut și-a detaliat experiența privind renunțarea la prieteniile din propria viață.

"Nu poți da atât de mult unor oameni care nu-ți răspund cu aceeași energie", a spus ea în videoclip, adăugând că acum are 30 de ani și că a avut parte de despărțiri de prieteni.

Acum, ea se află într-un moment al vieții în care "nu mai are timp pentru prostii".

"Să te desparți de un prieten este ciudat, pentru că nu este ca o relație romantică în care trebuie să se termine pentru că te vezi cu alte persoane, ci trebuie să se stingă încet, pentru că nu vă mai acordați prioritate unul altuia", a explicat ea.

Partea cea mai grea, a adăugat ea, este că nu sunt "tratate ca niște despărțiri adevărate", în sensul că, de multe ori, nu există o conversație de "încheiere".

Într-un clip ulterior, creatoarea a detaliat motivele pentru care, în esență, a trebuit să renunțe la diversele ei prietene - de la bârfe la lipsa de efort -, urmăritorii fiind de acord cu sentimentele ei.

"În prezent, renunț pe tăcut la majoritatea prieteniilor mele. Este singuratic, dar mai bine", a scris un utilizator.

"Am încetat să mai întind mâna pentru că nu mi se întindea mâna. Este trist, dar în cele din urmă înveți", a fost de acord un altul.

"În timp ce pierderea conexiunilor durabile poate duce la sentimente de izolare sau lipsă, renunțarea pe tăcute poate fi, de asemenea, o modalitate sănătoasă pentru mileniali și Gen Zers de a-și curăța viața socială, permițând dezvoltarea unor relații noi, mai bogate", a declarat psihologul clinician Daniel Glazer pentru Business Insider.

El a observat o creștere a ‘unui impuls instinctual în rândul milenialilor și Generației Z de a începe să se distanțeze de relații’ care ar putea ‘împiedica’ evoluția lor personală.

Reducerea cercului dvs. social vă poate deschide calea către conexiuni mai noi și mai bune - dar are și dezavantajele sale, scrie nypost.com.

"Renunțarea pe tăcute" la prietenii nu ar trebui să fie folosită ca metodă de evitare a conflictelor, a avertizat psihoterapeutul Mark Vahrmeyer, care este și cofondatorul Brighton and Hove Psychotherapy.

El a declarat pentru Business Insider că, în loc să se despartă, problemele din cadrul unei prietenii "ar trebui abordate" pentru a rezolva problema sau "a pune capăt relației".

"Actul de distanțare fără nicio explicație poate lăsa un disconfort persistent și întrebări fără răspuns", a declarat pentru Business Insider psihologul clinician Sophie Mort, care lucrează, de asemenea, ca expert în sănătate mintală la Headspace.

"Pentru persoana care a inițiat distanțarea, pot exista sentimente de regret sau remușcare, mai ales dacă motivele pentru care a făcut acest lucru au legătură cu evitarea confruntării, ceea ce poate lăsa mai târziu sentimentul unei oportunități ratate de a rezolva lucrurile."

Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Coaliția PSD PNL scârțâie din ce în ce mai tare, deși mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale. Fotoliul de la Cotroceni atrage ca un magnet, iar președinții celor două...
„Surpriza” judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Dosarul „Tel Drum” a fost suspendat. Fost ministru al Justiției: „Bătaie de joc. Dau cu piciorul la 20 de milioane de euro”
„Surpriza” judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Dosarul „Tel Drum” a fost suspendat. Fost ministru al Justiției: „Bătaie de joc. Dau cu piciorul la 20 de milioane de euro”
Dosarul în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de DNA, că ar fi ajutat principalul asfaltator din Teleorman să obțină peste 12 milioane de euro din fonduri europene, a fost...
#prieteni, #renuntare, #motive , #stiri sociale
  1. Submarinele nucleare americane ies la suprafață în curtea din spate a Chinei
  2. Pericolul care pândește în Marea Neagră. Avertismentul autorităților FOTO
  3. Accident tragic, după ce un autocar s-a răsturnat. 17 pasageri au murit, iar alţi 34 au fost grav răniţi
  4. Cât de eficientă este strategia statelor europene de a boicota președinția Ungariei și cum se poate întoarce împotriva UE un succes al lui Trump
  5. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  6. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  7. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  8. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  9. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  10. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO