Prigojin se răstește la Şoigu: De ce dracu' autorizezi dronele astea să lovească Moscova?

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 11:05
4266 citiri
Prigojin se răstește la Şoigu: De ce dracu' autorizezi dronele astea să lovească Moscova?
Șeful grupării paramilitare ruse Wagner Serghei Prigojin FOTO Hepta

Șeful grupării paramilitare ruse Wagner Serghei Prigojin l-a atacat în mod violent, într-o înregistrare video postată pe Telegram, pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, pe care l-a insultat, un atac cu drone, marţi dimineaţa, la Moscova.

”Eşti ministru al Apărării. N-ai făcut nimic să eradichezi asta (...). De ce dracu' autorizezi dronele astea să lovească Moscova?”, tună indignat Progojin, a cărui miliţie s-a angajat pe front în Ucraina.

”Cu privire la dronele care survolează Moscova, voi, animale împuţite, ce faceţi? Sunteţi nişte porci. Ridicaţi-vă cururile de la birourile în care aţi fost puşi să apăraţi această ţară!”, tună Prigojin pe canalul său pe Telegrm.

Atacul cu dronă de marţi, soldat cu doi răniţi uşor la Moscova, l-a înfuriat din nou pe şeful Wagner, pornit de luni de zile împotriva ministrului rus al Apărării.

La începutul lui mai, el a publicat o înregistrare video şocantă, în care imputa armatei ruse moartea mercenarilor Wagner.

"Şoigu (...), unde e muniţia? Dac-ai fi dat muniţie, ar fi fost de cinci ori mai puţini", urla el în imagini difuzate tot pe Telegram.

El denunţa săptămâna trecută, într-un interviu, ”apărarea absilut nepregătită” a Moscovei ”de a contracara ameninţarea în vreun fel”, în urma unei incursiuni a unor grupări armate în regiunea rusă de frontieră Belgorod.

Potrivit autorităţilor ruse, opt drone au fost detectate la Moscova şi în regiunea moscovită marţi, în zori.

Kievul neagă orice implicare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina de faptul că încearcă să-i ”terorizeze” pe ruşi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Presa de propagandă rusă a difuzat astăzi, 15 aprilie, informații că un „avocat al apărării” l-a reprezentat pe șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, pe...
#prigojin, #Serghei Prigojin, #wagner, #Serghei Soigu, #Moscova, #atac drone moscova , #Razboi Ucraina