Anunțul făcut de șeful grupului de mercenari Wagner despre Bahmut. Ce se va întâmpla dacă forţele ruse reuşesc să captureze oraşul

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 11:08
14360 citiri
Anunțul făcut de șeful grupului de mercenari Wagner despre Bahmut. Ce se va întâmpla dacă forţele ruse reuşesc să captureze oraşul
Soldați ruși în Bahmut/ FOTO: CNBC

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, a declarat duminică, 5 februarie, că lupte aprige au loc în părţile de nord ale oraşului ucrainean Bahmut, unde atenţia forţelor ruse s-a concentrat de mai multe săptămâni.

Prigojin a declarat că forţele ucrainene nu se retrag, relatează Reuters.

Forţele ruse încearcă să încercuiască şi să captureze Bahmut, un oraş din estul regiunii Donbas, de săptămâni întregi.

Prigojin a respins relatările din mass-media ruse conform cărora trupele ucrainene ar fi abandonat Bahmutul. „Forţele ucrainene nu se retrag nicăieri. Se luptă până la capăt”, a spus el într-o declaraţie publicată pe canalul său Telegram.

„În cartierele nordice au loc bătălii aprige pentru fiecare stradă, fiecare casă, fiecare scară”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în repetate rânduri în ultimele zile că situaţia din jurul oraşului este dură.

Bahmut a devenit „din ce în ce mai izolat”, potrivit ultimei evaluări a Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Vineri, Zelenski a promis că forţele sale vor lupta pentru Bahmut „atâta timp cât vom putea”, dar situaţia de acolo devine din ce în ce mai gravă pentru forţele ucrainene.

Dacă forţele ruse reuşesc să captureze oraşul, care a fost decimat de luni de bombardamente de artilerie, acesta ar fi cel mai important avans strategic al lor din vara trecută.

#prigojin, #wagner, #bahmut, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina